Megjelent Shakira új albuma!

Shakira

Május 26-án hozta ki új, tizenegyedik albumát a kolumbiai énekesnő, Shakira. Az El Dorado című lemezen megtaláljuk a közelmúlt olyan slágereit, mint a Chantaje, a Deja Vu, a La Bicicleta vagy a Piqué iránti szerelmét megéneklő Me Enamoré.

Az anyagra 13 dal került fel, és ezek zöme Shakira anyanyelvén, azaz spanyolul íródott; a korong címéhez pedig az azonos nevű, mitikus törzsfőnök szolgáltatta az inspirációt. A közreműködők között többek között a latin pop olyan új csillagait találjuk, mint Maluma, Nicky Jam, Carlos Vives vagy Prince Royce, míg a Comme Moi angol verziójában (What We Said) a MAGIC! nevű kanadai reggae csapat vendégeskedik.

Az albumról a Chantaje és a Deja Vu már kislemezként is nagy sikert aratott: mindkettő többszörös platina eladásokig jutott. A közönség nagy lelkesedéssel fogadta a legújabb klipes nótát, a Me Enamoré-t is, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a legnépszerűbb videómegosztó oldalon közel 65 millió megtekintést számlál a szerelmes dal, ami a Billboard Hot Latin Songs slágerlistáján a Top 5-be került.

Az El Dorado borítóját Jaume de Laiguana készítette, aki Shakira olyan klipjeinek volt a rendezője, mint a La Bicicleta és az 1 milliárd megtekintés felett járó Chantaje. 2014 óta egyébként ez az első stúdióalbuma az énekesnőnek: abban az évben adta ki a saját nevére keresztelt lemezét.

Shakira több mint 60 millió albumot adott el világszerte, két Grammy- és 8 Latin Grammy-díj büszke birtokosa, továbbá számtalan World Music Awards, American Music Awards és Billboard Music Awards elismerést vehetett át. Ő az egyetlen dél-amerikai előadó, aki a dalával vezette az Egyesült Államok slágerlistáját, és négy olyan felvétele is van, amely ott van az elmúlt évtized 20 legkeresettebb szerzeménye között.

Az El Dorado dallistája:
1. Me Enamoré
2. Nada
3.
Chantaje (feat. Maluma)
4. When a Woman
5. Amarillo
6. Perro Fiel (feat. Nicky Jam)
7. Trap (feat. Maluma)
8. Comme Moi (feat. Black M)
9. Coconut Tree
10. La Bicicleta (feat. Carlos Vives)
11. Déjà vu (feat. Prince Royce)
12. What We Said (feat. MAGIC!)
13. Toneladas