Kygo: album a szeretetről!

Kygo

A rekord idő alatt szupersztárrá váló norvég dalszerző-DJ-zenei producer, Kyrre Gørvell-Dahll, alias Kygo, új albummal jelentkezett! A szívmelengető dalcsokrot tartalmazó Kids in Love hivatalosan november 3-án jelent meg, ugyanakkor a szemfüles rajongók már dalról dalra felfedezhették; a címadó dal október 20-ai premiere után október 27-től naponta elérhetővé vált egy-egy szerzemény és dalszöveg.

A projektben többek között olyan közreműködők vettek részt, mint a One Republic és John Newman. A Kids in Love deluxe verziója szintén november 3-án látott napvilágot album formátumban, és rákerült néhány csemege a szeptember végén megjelent Stargazing kislemez anyagából is.

Kygo a projekt kreatív megjelenítéséhez a neves new york-i művészt, James Goldcrown-t hívta segítségül. A beharangozó kampányt egy különleges videósorozattal nyitották, melyben – az album címéhez hűen – a szerelem témája kapott főszerepet; többek között Adrian Grenier, Vin Diesel, Simon Cowell, a The Chainsmokers, Rob Gronkowski és Ansel mesélt arról, hogy ki, vagy éppen mi volt esetükben az első nagy szerelem tárgya. Kygo is beavatott minket abba, hogy számára a “Kids in Love” fogalmáról a zongorája iránt érzett, kiskorától kezdve töretlen rajongása jut eszébe; illetve az érzés, amit egy dal vagy melódia megalkotásánál érez. 

A Kids In Love dallistája:
1.     Kids In Love (feat. The Night Game)
2.     Never Let You Go (feat. John Newman)
3.     Sunrise (feat. Jason Walker)
4.     Riding Shotgun (Kygo & Oliver Nelson feat. Bonnie McKee)
5.     Stranger Things (feat. One Republic)
6.     With You (feat. Wrabel)
7.     Permanent (feat. JHart)
8.     I See You (feat. Billy Raffoul)

 

Kygo és munkássága példátlanul rövid idő alatt vált nemzetközi szenzációvá. 2015-ben Firestone (feat. Conrad Sewell) és Stole The Show (feat. Parson James) című slágereivel a Spotify feltörekvő csillagává vált (Spotify’s Breakout Artist of 2015). A kislemezek arany vagy platina minősítést kaptak 16 országban, általuk ő lett az a művész, aki a leggyorsabban elérte az 1 milliárd streamelést a Spotify történelmében. Kygo első stúdióalbuma, a Cloud Nine első helyezettként debütált az iTunes Dance Albums listáján. A lemez a kritikusok szívébe lopta magát, a Rolling Stone magazinban “végtelenül gyönyörű”-ként írták le. Az ifjú norvég titán amerikai televíziós debütálását a The Late Late Show with James Corden műsorában vitte véghez, de a Good Morning America, a The Tonight Show Starring Jimmy Fallon és a The Ellen DeGeneres Show hallgatóságát szintén bűvkörébe vonta.

A kolosszális sikernek köszönhetúen tavaly Kygo a Billboard Magazine címlapján “landolt”. 2017-ben It Ain’t Me című, Selena Gomezzel közös dala a Billboard Hot 100 Top 10-ébe jutott, és több mint 555 millió Spotify streamet produkált. Az Ellie Gouldinggal közös First Time 14 országban vezette az iTunes listáját és a 9. helyen debütált a Billboard Hot Dance/Electronic Songs mezőnyében. A szerzemény videóklipje több mint 47 millió megtekintést zsebelt be. Ezek után nem csoda, hogy az októberben megjelent, az imént említettekkel együtt 5 dalt tartalmazó Stargazing kislemez  25 millió streamelést gyűjtött be, és ez a szám megállíthatatlanul nő tovább. Borítékolhatjuk, hogy a Kids in Love albumot is röved időn belül hasonló szeretet övezi majd.