SONY MUSIC – A hét albuma : BARRY GIBB IN THE NOW

BARRY GIBB

1958-ban három testvér megalapította a Bee Gees együttest. Közülük egyedül már csak Barry Gibb él. És október 7-énIn The Now” címmel új albumot jelentet meg.

A lemez megírásánál a sokoldalú énekes/gitáros nem fordított hátat a családi tradícióknak: míg korábban a fivéreivel muzsikált, ezúttal a lemez valamennyi dalát a fiaival, Ashley-vel és Stephennel öntötte végső formába. Az “In The NowBarry Gibb páratlan pályafutásának mindössze második szólóalbuma, és a Bee Gees utolsó, 2001-es stúdiólemeze óta az első új anyag a zenésztől. A 12 dalt tartalmazó korongot Miamiban rögzítették, azokkal a muzsikusokkal, akik a 2014-es turnéján is kísérték.

A lemez augusztus 20-án vált előrendelhetővé, és hogy különlegessé tegyék ezt a napot, Gibb és társai szélesre tárták a legendás Hit Factory Criteria stúdió ajtóit, hogy a kiválasztott szerencsés rajongóknak eljátsszanak néhány soha korábban nem hallott dalt az albumról, természetesen pár Bee Gees klasszikus társaságában.

Gibb – aki producerként és dalszerzőként olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Barbra Streisand, Dolly Parton vagy Diana Ross – a testvéreivel (Maurice és Andy) 19 lemezzel jutott el a Billboard slágerlista 1. helyére, mi több, sorozatban hat albumuk is véghezvitte ez a páratlan bravúrt, amivel a Bee Gees beállította a The Beatles rekordját.

Sosem fogom elfelejteni a testvéreimet, bármibe is kezdjek a jövőben, abban ott lesznek ők is. A közös álmunkat sikerült valóra váltani” – nyilatkozta Barry Gibb.