ÚJ VIDEÓVAL JELENTKEZETT A VACSORA ZSUZSIVAL ZENEKAR

ÚJ VIDEÓVAL JELENTKEZETT A VACSORA ZSUZSIVAL ZENEKAR

Az Ad az Isten című dalukhoz készítettek klipet, amelyet nagyfelbontású körpanoráma megoldással forgattak. A videó Ács Péter operatőr, vágó alapötletén alapul. Törzshelyükön, a szegedi Jazz Kocsmában készült a felvétel. Ahogyan a kamera forog körbe-körbe, mindenhol jelen vannak, akár egyidőben többször is. A dal maga két részből áll: a finomabb, történetmesélős bevezető részt egy dacos, erőteljes második szakasz zár le. Ezt a klip koncepciója is követi: hagyományosabb, egyre sűrűsödő vágásokra épülő filmként fejeződik be. Érdekesség még, hogy Ács Péter a forgatás után néhány nappal darabokra törte a jobb kézfejét, és így csinálta végig a többhetes utómunkát.

A YouTube videóhoz angol felirat is bekapcsolható, a műfordítás Maczák Zsuzsa munkája. A forgatás helyszínén, teltházas premier előtti nyilvános vetítést is tartott a zenekar. Erre az alkalomra egy 15 számozott példányos adat CD-t is készítettek bootlegekkel, werkfotókkal, illetve a videóval.

50 fps verzió:

25 fps verzió:

Vacsora Zsuzsival

Aki nem ismerné az alternatív rockot játszó szegedi zenekart, íme néhány tudnivaló róluk: 2013-ban adták első koncertjüket, azóta műfajukban Szeged az egyik legnépszerűbb koncertzenekarává nőtték ki magukat.

Játszottak már többek között a Kiscsillaggal, a Supernemmel, a Pál Utcai Fiúkkal, az Amber Smith-szel, az Óriással, a Turbóval és a Stukkerrel is. Koncertjeik legnagyobb részét helyben adják, de felléptek már az A38 koncerttermében, a budapesti Gólyában, több vidéki klubban és fesztiválon is (Művészetek Völgye, SZIN, THEALTER Fesztivál, Szegedi Borfesztivál, Motoros Fesztivál, Orosházi Extrém Sportnap).

Első lemezük, a Könnyű című EP 2014 áprilisában jelent meg – ez ingyenesen letölthető a Bandcamp oldalukról (https://vacsorazsuzsival.bandcamp.com/). Egy 2015-ös tagcsere után (Galog Márton helyére Torma Róbert ült be a dobok mögé) tovább folytatták az aktív koncertezést. A zenélés mellett a körítésre, a promócióra is hangsúlyt fektetnek, új klipjük premier előtti, beszélgetéssel egybekötött vetítése teltházas volt. Idén márciusban az első helyen jutottak döntőbe a szarvasi Dobbantó tehetségkutató elődöntőjéből. A zsűri értékelésében külön kiemelte a zenekar eredetiségét, hitelességét, színpadi erejét és a színvonalas dalszövegeket.

Új lemezük alapanyaga készen áll, ezt a koncertezés mellett a tervek szerint még idén rögzítik és megjelentetik – a stúdiómunkához Varga Ádám (30Y) ajánlotta fel a segítségét.

A Vacsora Zsuzsival – nevének dacára – férfiakból áll; a zenekarnevet a Google naptárának súgójából kölcsönözték. Fakan Csaba: gitár / Fazekas Gábor: ének, gitár, dalszövegek / Kulinyi Gergely: basszusgitár / Torma Róbert: dob

Facebook: https://www.facebook.com/vacsorazsuzsival/