Közel 20 ezren voltak a Szegedi Ifjúsági Napok ingyenes 0. napján

Augusztus 20-án, ingyenes 0. nappal startolt a SZIN. Soha ennyi féle korosztály még nem képviseltette magát a fesztiválon, hiszen a programstruktúra úgy lett összeállítva, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő kikapcsolódási lehetőséget. A nap csúcspontja az Edda volt, de óriásit zenéltek Marót Vikiék és a JATE Klub Stage Dj-i, melynek köszönhetően hajnali 4-ig tartott az önfeledt szórakozás. A Szegedi Ifjúsági Napok 0. napján közel 20 ezren voltak. A lendület pedig nem áll meg, hiszen ma folytatódik a fesztivál az 1. nappal. Jön többek között a Tankcsapda, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Hősök, a Road, illetve a Paddy and the Rats is.

Elstartolt a SZIN augusztus 20-án. Az ingyenes 0. napra nem csak a fesztivál rajongókat, hanem minden szegedit és városba érkezőt vártak a szervezők. A kis gyermekektől a nagyszülőkig mindenki kíváncsi volt, milyen is az igazi SZIN élmény. A gyerekeket ugrálóvár, a Szegedi Vadaspark jóvoltából állatsimogató, kézműves foglalkozás, valamint bábszínház szórakoztatta. A tudomány iránt érdeklődők a Jövő Hídja rendezvénysorozat keretében érdekes bemutatókkal találkozhattak, a nap folyamán pedig filmvetítés, színházi előadások és számos koncert szórakoztatta a közönséget. A nap csúcspontja az Edda koncertje volt, akik bebizonyították ismételten, mitől tud egy csapat ennyi éven át sikeres lenni. Az Edda koncert után jöttek Marót Vikiék, akik a fesztiválozók egyöntetű véleménye alapján óriásit zenéltek. A buli természetesen itt nem állt meg, hiszen jöttek a hajnali hangulatért felelős zenekarok és Dj-k. A JATE Klub Stage Dj-i olyan hangulatot varázsoltak, hogy úgy tűnt, a bulinak soha nem lesz vége. A Szegedi Ifjúsági Napok ingyenes 0. napja hajnali 4-kor zárt, amelyen közel 20 ezren voltak jelen. Az augusztus 20-i nap problémamentesen lezajlott, köszönhetően a kiemelt biztonsági intézkedéseknek és a fesztiválozók maximálisan korrekt, fegyelmezett hozzáállásának.

 

A lendület természetesen nem áll meg, hiszen ma folytatódik a fesztivál az 1. nappal. Jön többek között a Tankcsapda, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Hősök, a Road, a Magashegyi Underground, a Pál Utcai Fiúk, illetve a Paddy and the Rats is.

 

A részletes koncertnaptár a www.szin.org oldalon érhető el, további aktuális információkról pedig a SZIN hivatalos Facebook oldalán olvashatnak az érdeklődők.

 

Fotó: est.hu