#yeahla – FényKép ft. Eszes Viki : könnyed, dúdolható dallam, és egyedi szöveg.

Peter Jelasity

Jól összerakott elektronikus hangszerelés, könnyed, dúdolható dallam, és egyedi szöveg.

Ezzel lehet jellemezni Jelasity Péter legújabb produkcióját, a FényKép c. dalt. 
 
Jelasity Péter a produkcióról:
 
“Hangszeres zenészként, szaxofonosként régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy jelenlegi zenekaraim mellett (Ghymes, Chalaban, Spencer Hill Magic Band) popzenei szerzőként is bemutatkozzam.”
 
“Az improvizálás – amit jazz zenészként, szaxofonosként nap, mint nap csinálok – hasonlít a zeneszerzésre, de a pillanatnyi ötletek elszállnak a levegőben, és az aznap esti club közönségen kívül más már nem élvezheti az elhangzottakat, hiszen megismételhetetlen az élmény. 
A zeneszerzés is gyakorlatilag rögtönzéssel kezdődik, de itt már a legjobb ötletek megmaradnak, és archiválódnak is a kész dalban. Ez is vonzó volt tehát, ez motivált arra, hogy dalokat írjak, illetve számomra a popzenei közeg is újdonság, amit nagyon élvezek. 
A szövegírás pedig szintén olyan dolog, amit az instrumentális jazz zene világában nem élhettem meg, de valahogy mindig bennem volt, és tudtam, hogy egyszer sor kerül erre is. 
A kézművesség jegyében telt az alkotói időszak, tehát nem volt semmilyen keret, külső elvárás, határidő, szabadon jöttek a gondolatok, ötletek, volt idő mindent kipróbálni és a legjobbat kiválasztani. 
Úgy érezzük tehát, hogy egy olyan kalandra hívjuk a hallgatót, amikor egy manufaktúra munkájába tekinthet bele, a dalok a mi ízlésünket tükrözik, nem a kiadókét vagy a zeneipar más szereplőiét.”

 

mottó:
 

Egy villanás, az este illata, a vágy, a keresés, a megérkezés, a találkozás. Ez jön el, mikor lemegy a nap. 
Itt az idő, hogy felfedezzük az éjszakát, hogy színt vigyünk bele, hogy megtöltsük tartalommal. Mert mi vagyunk a tartalom, te és én. 
Eljött a pillanat. Látom abból, ahogy rám nézel, ahogy megérintesz. Én is készen állok. Érzem, ahogy az öröm végigszáguld bennem. 
Új most minden, mégis ismerős, hiszen annyiszor elképzeltem. Együtt vagyunk mostantól, te és én, és az éjszaka.