CocoTia : debütáló dala a Speed of Light

CocoTia

A CocoTia a polgári nevem monogramjából jött, ugyanis a Tia a vezeték és keresztnevem első betűi (T.I.), az A pedig a keresztnevem utolsó betűje. A Tia az Egyesült Államokban egy nagyon kedvelt név, amely több jelentéssel is bír, az angol szlengben például hercegnőt, míg a hinduknál boldogságot jelent. Mindezt pedig egzotikussá varázsoltuk, hogy passzoljon a személyiségemhez és így lettem CocoTia.

A zenéhez gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz: 10 éves korom óta énekelek, tanulmányaim közben énekeltem már zenekarban, jártam népdalversenyekre, tanultam zongorázni és még az operaéneket is kipróbáltam. Mindezek ellenére gyerekkoromban inkább még csak ábrándozás volt az, hogy én egyszer énekes leszek. A gimnazista éveimben lehetőségem volt Amerikában is tanulni egy évet, ahol le is érettségiztem, valamint ez alatt az időszak alatt versenyszerűen sportoltam, kosárlabdáztam és úsztam is. Ezt követően a Budapesti Corvinus Egyetemre jártam, ahol Gazdálkodás és Menedzsment szakon végeztem, majd ugyanitt Marketing Mester szakon diplomáztam le. A szüleim hatására választottam ezt az utat, mert nagy vágyuk volt, hogy majd egyszer egy multinacionális vállalatnál helyezkedek el. Nem esett az ötlet messze a fájától, mert az egyetemi éveim alatt is megmaradt a zene iránti óriási szeretetem, ennek köszönhetően egy nemzetközi zenecsatornánál helyezkedtem el zenei szerkesztőként. Az ott töltött évek alatt és tapasztalat szerzést követően erősödött meg bennem az a tudat, hogy kipróbáljam magam a kamera/mikrofon másik oldalán is, és döntöttem úgy, hogy szólókarrierbe kezdek. Az elhatározas után viszont több éves gyakorlás és kemény munka következett ahhoz, hogy ez a dal megszülethessen.

A debütáló dalom a ’Speed of Light’, a tengerentúlról érkezett meg hozzám, amit neves dalszerzők és szövegírók írtak, akik már több nemzetközi előadónak is készítettek dalt. Részben ennek okán evidensnek éreztük, hogy nem módosítjuk át a szöveget magyarra, megadva ezzel a tiszteletet a dalszerzőknek is. Valamint hosszútávon szeretnék minél több emberhez elérni és mivel az angol egy világnyelv, így az volt a célravezető, ha angolul énekelek, viszont emellett szeretném a hazai közönség igényeit is kielégíteni, ezért a jövőben lesznek magyar nyelvű dalok is, amik folyamatosan készülnek.

A ’Speed of Light’-hoz egy romantikus, szó szerint rózsaszín ködös videoklip is készült, amelyet érzelmekre építve, látványos képekre fókuszálva készítettünk a Studio-X stábjával. Maga a dal a beteljesült, igaz szerelemről szól, amire megéri várni, mert amikor eljön, akkor csak úgy szárnyalunk a boldogságtól. Ennek fényében a természet lágy ölén, 3 helyszínen lett leforgatva a klip, különböző kreatív effekteket használva, ami még inkább szimbolizálja a rózsaszín ködös szerelmet. A klipben egy friss szerelmes pár egy napját láthatjuk, amikor még teljesen kizárják az életükből a külvilágot és csakis az övék minden egyes együtt eltöltött perc.  Minél természetesebb, minél őszintébb, valósághű játékkal igyekeztünk átadni ezt a szerelmet egy kis gyermeki bolondozással. A klip végén a végtelen szerelmet a vízhez való kapcsolat tükrözi, amit érdemes megnézni, hiszen nem akárhogy lett szimbolizálva ez az idilli kép. 

A későbbiekben szeretnék saját zenekarral koncertezni és eljutni a lehető legtöbb helyre országszerte. A közönségnek nagyobb élményt biztosít ha egy komplett zenekari showt lát a színpadon és én szeretném a lehető legjobban átadni nekik ezt az élményt. A profi csapattal mögöttem is azon dolgozunk folyamatosan, hogy egyre több dallal tudjak kijönni addig, míg ez az időszak eljön. Persze ez még a jövő, de tervek mindig vannak. Inkább álmodok nagyokat és majd alakul szépen lassan, mintsem meg se próbálom azt.