Rájuk érdemes figyelni 2014-ben

Icona Pop.

Rájuk érdemes figyelni 2014-ben

 

Birdy

A 17 éves lány már második albumával házal, mellette beugrik egy közös Nelson Mandela emlékkoncertre James Blunttal, miközben a Brit Awards-ra készül, melyen a „British Female Solo Artist” kategóriában jelölték. Aktuális kislemeze a dinamikus “Light Me Up”, amiben Birdy egy jóvágású fiúval (vagy előle?) fut East-London utcáin és amiről lehetetlen eldönteni, hogy a dal, vagy a hozzá készült videó-e a jobb.

www.officialbirdy.com

Icona Pop

Itt az ideje, hogy a világ maradék fele is behódoljon a szintipop svéd hercegnőinek. Az Icona Pop bemutatkozó lemeze táncolható trackekkel van tele és ez a balhé 2013-as nagykövetének, Miley Cyrusnak is feltűnt. A botrányhősnő Sky Ferreirával és a skandináv feministákkal indul hamarosan közös turnéra, akik közvetlenül ezután Katy Perry hű fegyverhordozóinak csapnak fel. Miközben az aktuális single, az ugrándozós
“All Night” is szépen teljesít.

www.iconapop.com

Max Elto

Ha már szintipop, akkor kötelező megemlíteni az érem érzelmesebb oldalával operáló Max Eltot alkotó párost, akik nem meglepő módon szintén svédek. Ami ennél meglepőbb, hogy zseniális “Backyard Animals” című nótájuk előtt Taped Rai fedőnéven egy David Guetta dalban is közreműködtek. A csapat debütáló EP-je ma jön ki, rajta a már említett hűvös hangzású, építkező minimál trackkel, ami annyira fülbemászó, hogy mi erre akarunk kelni, feküdni és egyszer majd végső álomra szenderülni.

maxelto.com

CASH CASH

A New york-i dance trió neve egy korábbi, Michael Jacksonnak dedikált, a király sírján félig meddig táncoló („Even though the King is gone, the beat goes on and on”) slágernek köszönhetően néhányaknak már ismerős lehet. Vadiúj felvételük, a “Take Me Home” hamisítatlan EDM himnusz, melynek klipje is bővelkedik a stílusra jellemző attribútomokban: utazás, nyár, szerelem és egy hatalmas party – minden, amire ha titokban is, mindannyian vágyunk kicsit.

www.cashcashmusic.com

Grouplove

Az amerikai Grouplove-nak két jellegzetessége van. Az egyik, hogy a csapat piszok jó, táncolható poprockot játszik, a másik pedig, hogy tagjai változatos kinézetének köszönhetően jobban hasonlít egy cirkuszhoz, mint egy zenekarhoz. Az énekes majdnem irritáló, de még épp elviselhető és emiatt szörnyen izgalmas hangja már csak hab a tortán, ahogy az is, hogy “Ways to Go” című dalukhoz készült klip az észak-koreai totalitarizmust parodizálja és az is kiderül belőle, hogy 45 kiló felett is lehet valaki hihetetlenül szexi egy csontváz-overálban.

www.grouplovemusic.com

Christina Perri

Egy hete elérhető a “Human”, a vagány tetkókat és érzelmes zenét ötvöző Christina Perri új videója. A powerballadát az énekesnő maga írta, a klip egyik érdekessége pedig a jellegzetes tetoválások hiánya, melyek a robotból lassan emberré változó Perrin az utolsó kockákban bukkannak csak fel. A dal a hamarosan megjelenő, Head or Heart című új albumon szerepel majd, melyen Ed Sheeran is közreműködik.

www.christinaperri.com

Galantis

A szex elad, ami különösen igaz akkor, ha ízlésesen és kreatívan tálalják. Így van ez a Galantis “Smile” című videója esetében is, aminek egyszerű, szép képei mindenféle embereket mutatnak be mindenféle – főleg intim – helyzetekben. A duót alkotó, a Miike Snow elnevezésű szintipop csapatban is játszó Bloodshy és az Icona Pop „I Love It”című partyhimnuszának társzerzőjeként is jegyzett Style of Eye zenei múltjában többek között Britney Spears, Kylie Minogue, Ms. Dynamite, Madonna, Jennifer Lopez és Katy Perry is megtalálható.
A svéd sztárduó idén jelenteti meg debütáló albumát, emellett pedig a 2014-es Coachella fesztiválon is színpadra áll majd.

www.wearegalantis.com

Saints of Valory

A Huffington Post szerint egyetlen dolog számít 2014-ben, és az a brazil foci VB, következésképp a brazíliai gyökerű Saints of Valory is helyet kapott a lap ez évi reménységei között. Nekünk van pár kevésbé sportos érvünk a csapat mellett, ilyen pl. Lorde coverjük vagy “Neon Eyes (Into The Deep)” című új klipjük, melynek láttán mindig egy kicsit több kedvünk lesz élni.
A Saints of Valory bemutatkozó albuma idén érkezik, addig is lehet hallgatni az EP-t és felzárkózni a zenekarból itt:

www.saintsofvalory.com

Max Frost

Max Frostot az egyik neves online zenei magazin besorolta a „10 előadó, akit ismerned kellett volna 2013-ban” elnevezésű összeállításába, mi pedig egy kis optimizmussal a 2014-es ajánlónkba tesszük be a megkapó hangú texasi zenészt. A derűlátó hozzáállás alapja a következő: Max Frost multiinstrumentalista, aki már 12 évesen önálló show-kat adott, majd 2012-ben otthagyta az egyetemet, hogy szólókarrierjére koncentráljon, ezt követően az Atlantic Records szinte azonnal leszerződtette. “White Lies” című dalához egy erős, fekete-fehér videó készült, melynek a Billboardon volt nemrég exkluzív premierje.

maxfrost.net