A legokosabb osztály – vasárnaptól az M2 műsorán!

A legokosabb osztaly logó.

November 10-étől minden vasárnap találkozhatnak a nézők az M2 új, saját gyártású gyermekvetélkedőjével, A legokosabb osztállyal. A műsorból kiderül: melyik a Kárpát-medence legokosabb, legtalpraesettebb harmadikos-negyedikes osztálya. A műsorvezetők, Rátonyi Krisztina és Kovács Koko István vezényletével a gyerekeknek műveltségi, ügyességi feladatokkal kell szembenézniük, de kreativitásukat és taktikai érzéküket is megmutatják. Egy adásban két, az ország több pontjáról, valamint a határon túlról jelentkező 3. vagy 4. osztály méri össze tudását.A kisdiákokat csapatkapitányok is segítik a versenyben, akik mind a gyerekek, mint pedig a nézők körében ismert sportolók, zenészek, műsorvezetők, ezen kívül a meghívott vendégek is érdekességekkel szolgálnak. A műsor egyik különlegessége a rendhagyó helyszín: a Fővárosi Állat- és Növénykert Varázshegyének két terme adott otthont a forgatásnak. A feladatok megoldása során a gyerekek megtanulnak felelősségteljes döntéseket hozni, csapatban dolgozni, miközben természetesen szórakoznak és tanulnak is, valamint testközelből ismerkedhetnek meg az állatkert lakóival.

Rátonyi Krisztina és Kovács Koko István először dolgozott együtt az új gyermekvetélkedő során és remek csapatot alkottak. „Elindult egy játék köztünk, hogy melyikünket szeretik jobban a gyerekek, és mi magunk is szurkoltunk egy-egy csapatnak. Jó móka alakult ki, abszolút egy hullámhosszon voltunk” – mondta a fiatal műsorvezető, aki a kieső diákok lelkét is ápolta az izgalmas játék során.

Kovács Koko István azt emelte ki, mennyire érdeklődőek és bátrak voltak a tanulók.

A műsor legfőbb célja megmutatni ennek a korosztálynak játékos feladatok és a pedagógusok segítségével milyenek a kiemelkedő osztályok. A legokosabb osztályt szinte bárki nyerheti a műsorban szereplő osztályok közül. Olyan jó képességű, életrevaló gyerekek játszottak velünk, akik abszolút a képernyőre termettek.”

A vetélkedő a gyerekek számára nemcsak szórakozást jelent, hanem komoly tartalmat is hordoz. A műsor készítői, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy felhívják a gyerekek figyelmét a fogyatékkal élő embertársaikra, így meghívott vendégeink között lesz Weisz Fanni, siket modell és jószolgálati nagykövet, valamint Molnár Marietta, kerekesszékes sportoló is.

A legokosabb osztály első részét november 10-től vasárnaponként 19:05-kor tekinthetik meg az M2-n, a döntő pedig december 22-én, azM2 gyerekcsatorna első születésnapján lesz. Az első selejtezőben Szabó Gabriella olimpiai bajnok kajakozó, valamint Németh Szabolcs, világbajnoki harmadik helyezett kenus segítik csapatkapitányként a két osztályt.