Justin Timberlake: új album szeptemberben, világkörüli turné októbertől!

Justin Timberlake 20/20 tourne plakát.

Justin Timberlake világkörüli “The 20/20 Experience” turnéja október 31-én indul.

A Grammy- és Emmy-díjas művész 6 év után először indul világkörüli turnéra, melynek állomásai Észak-Amerikában, Európában, Ausztráliában és Dél-Amerikában lesznek.

A Timberlake-féle “The 20/20 Experience” 10 új dallal folytatódik világszerte szeptember 30-án.

Napjaink egyik legünnepeltebb előadóművésze, Justin Timberlake bejelentette, hogy október 31-én indul a “The 20/20 Experience World Tour” világkörüli turnéra. Miután az énekes vadonatúj, “The 20/20 Experience” című albuma világszerte uralja a toplistákat, Timberlake lebilincselő élő show-it hozza el a rajongóknak a világkörüli turnéval, mely egészen 2014-ig tart majd. A Grammy- és Emmy-díjas művész 6 év után először látogat el több tucat országba Észak-Amerika-, Európa-, Dél-Amerika- és Ausztrália-szerte. A “The 20/20 Experience World Tour” promócióját világszerte a Live Nation Global Touring végzi. Justin azt is bejelentette, hogy a “The 20/20 Experience“-élmény világszerte egy új album megjelenésével folytatódik 2013. szeptember 30-án.

A “The 20/20 Experience World Tour” október 31-én indul Észak-Amerikában, a montreali Ball Centre színpadán, majd többek között Dallas, Houston, Phoenix és Atlanta városában folytatódik. Ezekre a koncertekre május 13-án indul a jegyértékesítés, azonban Justin új rajongói klubja, a The Tennessee Kids (#TNKids) tagjai már május 7-től megvehetik a jegyeket elővételben a következő oldalon: http://www.justintimberlake.com/tennesseekids. A MasterCard tulajdonosok számára május 8-án indul az elővételi lehetőség, ráadásul néhány városban a MasterCard Priceless Cities program keretein belül még a koncertek utáni különleges eseményekre is válthatók lesznek jegyek, melyekről bővebb információ itt található: http://www.priceless.com/justintimberlake.

A turné eddig meghirdetett állomásairól, dátumokról és helyszínekről itt található bővebb információ: http://www.justintimberlake.com. (#JT2020TOUR)


A “The 20/20 Experience” című korongot – melyet a kritikusok az év egyik legjobb albumaként emlegetnek – egy újabb kiadvány követi világszerte szeptember 30-án. A különleges album – melynek szerzője és producere is Justin – 10 vadonatúj dalt vonultat fel, mely a rajongók által megismert, idén megjelent kiadvány hangzásának határait tovább feszegeti.


Justin 7 év kihagyás után készített “The 20/20 Experience” című albuma az Amerikai Egyesült Államokban dupla platinastátuszt ért el, és az év leggyorsabban fogyó albuma lett. Ráadásul ezzel az albummal Justin az a férfi előadó, aki a megjelenés hetében a legtöbb kiadványt értékesítette az elmúlt 5 év során, valamint a SoundScan történetének harmadik legsikeresebb digitális debütálása is a művész nevéhez fűződik: közvetlenül Lady Gaga és Taylor Swift mögött. A megjelenést követően a várva várt album azonnal a listák #1 pozíciójába ugrott az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Kanadában, Ausztráliában, Új-Zélandon, Írországban, Svájcban és Ázsia-szerte. Kivételesen hosszú időt, 3 egymást követő hetet töltött az amerikai és brit listák élén egyaránt – és felvonultatott két listavezető kislemezdalt: “Suit & Tie” és “Mirrors”. Az album ráadásul 93 ország iTunes listájának legelső helyét szerezte meg, míg az Egyesült Királyságban nemcsak listavezető helyen szerepelt, de ez volt az idei legerősebb debütálás, ráadásul Justinnak ez hozta meg legelső #1 pozícióját Németországban. A “The 20/20 Experience” iTunes rekordot is döntött: ez az album az iTunes történetének eddigi leggyorsabban fogyó albuma világszerte. A várva várt kiadvány az elmúlt évtizedben a Target top 3 legnagyobb példányszámban elkelt albumai között van, és még Justin előző albuma, a “FutureSex/LoveSounds” első heti eladási példányszámát is felülmúlta. Ezzel pedig Timberlake a Target legsikeresebb férfi előadója 2002 óta.


Ebben az évben Timberlake egy egész sor médiamegjelenést tudhat maga mögött, melyek között nagy elismerést kivívó élő fellépések is voltak: a Grammy-díjátadón és a Brit Awards-on is színpadra lépett az énekes. Interjút adott Londonban a The Jonathan Ross show-ban, valamint Németország népszerű “Wetten Dass” című műsorában, ahol énekelt is. Ráadásként nézettségi rekordot döntött házigazdaként a Saturday Night Live show-ban, ahol az elmúlt 14 hónap nézettségi csúcsát állította be amellett, hogy a Late Night With Jimmy Fallon show-ban egy egész héten át minden adásban vendégeskedett és ezzel 33%-kal növelte a műsor nézettségét a korábbi év adataihoz képest a 18-34 évesek körében. Justin fellépései és szereplései – melyek között gyakran komikus hangvételűek is láthatók – az egyik legnépszerűbb beszédtémát generálják másnapra, miközben a média is világszerte elismerően nyilatkozik róla. Ráadásul a művész az Ellen DeGeneres Show-ban is feltűnt áprilisban, ennek pedig az volt a különlegessége, hogy a műsor 10 éves történetében ő volt az első, aki vendégként és fellépőként is szerepelt egy adásban. Timberlake-et ebben az évben a TIME Magazine is kitüntette: ikonként került fel a TIME befolyásos 100-as listájára.


A “The 20/20 Experience World Tour” koncertjei mellett a rajongók még a Legends Of The Summer Stadium Tour elnevezésű, Jay Z-vel közös július 17-én Ontarióban startoló turnén is láthatják fellépni az énekest – ez a körút 12 városba látogat el Észak-Amerika-szerte. Július 10-én Justin a dublini Phoenix Parkban lép fel Írországban, míg július 12-én a telt házas Wireless Festivalon lép színpadra Londonban, majd Jay Z együttműködésével is fellép 14-én. Ráadásként pedig szeptember 15-én a Rock In Rio fesztivál közönsége láthatja a koncertjét, és június 9-én vendég műsorvezetője lesz a Capital FM Summertime Bash rendezvényének Londonban.