Cragmusic interjú

Craig.

Az alább interjút Ignéczi István készítette.

Véleményem szerint nincs annál elismerőbb, amikor egy zeneszerző vagy egy producer a Magyar hagyományokból merít ihletett. Így van egy interjúm alanyával is a Cragmusic frontemberével, Mészáros Lászlóval. Valljuk be őszintén nincs olyan fiatal, aki egy szórakozóhelyen ne énekelné az általuk készített népdalokat.

Üdvözöllek László!

Mesélj nekünk picit magadról. Hogyan jött az ötlet, hogy énekes legyél?

Igazából musical szakon végzett színész vagyok! 🙂 De már a főiskolán elkezdtem zenés darabokat írni, amiket be is mutattunk és sikerrel játszottunk. Majd 2007 ben megírtam a Drakula musicalt, ami a Margitszigeten ment két évadot , és rendhagyóan ki volt plakátolva a 4-6-os és a 61 -es villamosokra. Azóta számos színháznak készítettünk zenét itt a CragMusic Studióban

Véleményem szerint egyedül is sikeres lennél illetve vagy a zenei pályán. Miért döntöttetek úgy, hogy mégis megalakuljon a Cragmusic Studio?

Maga a CragMusic stúdió azért volt életem legnagyobb beruházása, mert már kinőttem a home studiót és úgy éreztem tovább kell lépnem egy professzionálisabb stúdió irányába. Sajnos a gazdasági válság és a rendszer nem kedvezett a színházaknak, ezért ugyanannyi munkáért ( vagy sokkal többért ) jóval kevesebbet fizettek. Ellenben megtanultam mindent a szakmáról , a zenei hangulatok megfejtéséről és mindenről, ami a zenét, a technikát és a színházat ( színpadot ) összekapcsolja.

Számtalan népdalt feldolgoztatok, már amelyeknek nagyon nagy sikere van. Miért pont népdalt választottatok? Mi a célotok vele?

Elsősorban azért választottam népdalt feldolgozásnak, mert ebbe a stílusba, és az elektronikus zenébe még most kezdem csak beleásni magam. Így bölcsebbnek tartottam egyszerű dallamokkal kezdeni, amiket ugye mindenki ismer! Mivel a népzenénk a miénk tehát a Magyaroké, úgy döntöttem népszerűsítem a fiatalok körében, és ingyenes Remix Pack-et adtam ki, hogy bárki szabadon kipróbálhassa magát. És bebizonyosodott, hogy bizony ilyen formában is szeretjük a magyar népzenét. 🙂

Nem gondolkoztál még azon, hogy ilyen gyönyörű hanggal Lírai vonalon is kipróbáld magad?

Először is köszönöm! Azt nem tudom ,hogy valóban gyönyörű -e a hangom ,de sokat tettem és teszek azért ,hogy a hangképzés minden fortélyát elsajátítsam . Szinkron színészként is közreműködtem a Mafilm Audió stúdiójában , és mint színész napi szinten foglalkozom a beszédtechnikai gyakorlatokkal . Egyébként az általam írt darabokban bőven van lírai dal , amiket fel is énekeltem ,de valamiért nem éreztem szükségét annak ,hogy publikáljam . Természetesen tervbe van véve ,hogy modernebb hangzással egyszer majd bemutatásra kerülnek .

Mik a terveid a jövőre nézve?

Mindenképpen a POP zenei világ lesz a cél, amire most eléggé összpontosítok. Készülőben van egy Live act formáció nem kis nevekkel, amiben én, mint énekes, gitáros veszek részt, remélhetőleg sok külföldi fellépéssel. Valamint szeretnék kiadni egy saját lemezt a Rock és Dubstep ötvözésével ( már vannak készen is , de még készülnek dalok ) , és egy másikat, ami inkább a lágyabb mégis pattogósabb táncolható zenei érzést fogja vissza adni. Valamint folyamatosan készítek dalokat primadonnáknak, tánc stúdióknak, és vállalkozó szellemű tehetségeknek. És persze tanítunk is itt a CragMusic stúdióban

Mire vagy eddig a legbüszkébb az eddigi elért sikereid közül?

Büszke vagyok a színházaknak írt zenéimre , a filmekhez írt zenéimre és nem is emelnék ki most semmit , aki ismeri a munkáimat úgyis tudja . Végtelen variáció és érzelmi reakció bújik meg a hangjegyek között amikből szeretnék még többet előcsalogatni . Ennek a vágynak talán soha nem lesz vége . A lényeg ,hogy merjünk érezni , és fogadjuk el az élet minden ízét , mert a kósza frekvenciákat csak akkor alakítja szívünk dallamos pezsegő vérré.

Köszönjük szépen, hogy válaszoltál sok sikert kívánunk nektek.