Elindult a Talentométer 3!

Talentométer flyer.

Április 10-ig lehet nevezni az ország legátfogóbb élőzenés tehetségkutatójára!

A tavalyi és a tavalyelőtti nagy siker után itt a Talentométer 3, az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt. közös könnyűzenei tehetségkutatója! Az április 10-ig tartó nevezési szakaszban öt műfajban lehet nevezni a www.talentometer.hu honlapon, és az A38 Hajón tartott koncert-elődöntőkbe bejutók május 19. és június 23. között hat vasárnapon át mutatkoznak be értő zsűri és lelkes közönség előtt, hogy kiderüljön: idén kik a legtehetségesebbek. A nevezéssel egy időben a honlapon elkezdődött a közönségszavazás is – a legnépszerűbb előadók szintén bejutnak az elődöntőkbe. A tavalyi kezdeményezést folytatva, immár hagyományként nem csupán könnyűzenei, de borászati Talentométerre is sor kerül, amelyen Magyarország legtehetségesebb és legjobb fiatal, 40 év alatti borászait keresik a szervezők.

Hivatalos honlap: www.talentometer.hu
Hivatalos Facebook-oldal: https://www.facebook.com/Talentometer

A tavalyi Talentométer minden szempontból hatalmas siker volt. Minden esély megvan rá, hogy az idei, 2013-as tehetségkutató legalább ekkora siker lesz. Két év alatt bebizonyosodott, hogy óriási szükség van egy, lehetőség szerint minden zenei műfajt magába foglaló, élőzenei tehetségkutatóra. Ezt igazolta az évente közel 650 nevező produkció, a hónapokon át zajló válogatók, és a számtalan ígéretes tehetség; a több ezres közönségszám, és az, hogy az egykor indult díjazottak közül jó páran azóta befutottak, vagy a siker küszöbén állnak. Az eddigi tehetségkutatók számos fiatal zenekart és előadót (pl. Bambi Beatz, Góbé, Vibekillaz, Szkítia, Zeropozitive) „termelt ki”, amik és akik azóta komoly karriert futottak be, nem kis részben a Talentométer által teremtett nyilvánosságnak köszönhetően.

A Talentométer bebizonyította, hogy a magyar könnyűzene utánpótlása elképesztően gazdag, sokszínű, változatos és nem utolsósorban – tehetséges. Nekünk szinte nincs is más dolgunk, mint az, hogy nyilvánossághoz juttassuk ezeket a produkciókat. Az elmúlt két év során a Talentométer egy magas szakmai presztízsű, tömegeket megmozgató, ugyanakkor hiteles és minőségi rendezvénnyé vált, amely minden évben lehetőséget nyújt az új, friss produkciók bemutatkozására, és minden évben esélyt ad a legjobbaknak, hogy bekerüljenek a magyar ifjúsági kultúra vérkeringésébe.

Talentométer flyer.A Talentométer 2013-ban különös jelentőséget kap, hiszen ebben az évben lesz a szakmai lebonyolító intézmény, az A38 Hajó tíz éves. Az évforduló alkalmából kiemelt fontosságú és különösen nagy érdeklődésre számot tartó rendezvényekre kerül sor az első félévben, ezért az A38 Hajó jelentős médiafigyelmet kap majd. Ily módon a Telentométer 3 tehetségkutató is hangsúlyosabban lesz jelen a médiában.

A megadott határidőig, április 10-ig öt műfajban (pop/rock, metál, világzene/népzene, hiphop/reggae, dzsessz) várjuk a jelentkezéseket és nevezéseket.

A nevezéshez a jelentkező zenekaroktól, előadóktól biográfiát (tagok, elérhetőségek, rövid történet), fotót valamint három darab saját szerzeményt tartalmazó hangfelvételt várunk, amiket a nevezéssel együtt lehet feltölteni az e célra szolgáló online felületen, a talentometer.hu-n.

Az április 10-én záruló nevezések után a zsűrik által műfajonként kiválasztott, illetve a közönség álatal szavazással a döntőbe juttatott 10-10 (tehát összesen 50) zenekar és előadó szakmai zsűri és értő közönség előtt, élőben bizonyíthat a júniusig tartó koncertsorozat folyamán, az A38 Hajón. A koncertsorozatot a június 23-án tartandó döntő és gála koronázza meg, amelyen kiosztjuk a díjakat, és bemutatkoznak a döntőbe jutott zenekarok.

A műfajonként 3 tagú zsűrik tagjai az adott terület jelentős képviselői. Az egyes műfaji zsűrik összetételénél nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy előadóművészek és koncert-, illetve fesztiválszervezők is helyet foglaljanak, hogy egy produkció megítélésében a lehető legváltozatosabb szempontok kapjanak szerepet.

Pop-rock, egyben a zsűri elnöke: Varga Livius, zenész (Quimby)
Dzsessz: Grencsó István, zenész
Metál: Tóth Gergő, zenész (Blind Myself)
Hiphop/reggae: Ganxsta Zolee, rapper
Világzene/népzene: Fehér Zsombor, zenész (Kerekes Band)

A döntőbe jutókra értékes szakmai díjak és nyeremények, kétezer kilométerre szóló turnébusz-bérlet, tévéfelvétel, klipforgatás, demófelvétel és stúdióidő, fesztiválfellépések és egyéb lehetőségek várnak.

A díjaknál elsősorban azt vettük figyelembe, hogy mire lehet szüksége egy pályakezdő zenekarnak karrierje elindításához. A díjak egyenként több százezer forint értékűek.

Díjak:
– Turnébusz biztosítása kétezer kilométer össztávig;
– Stúdióidő az A38 Hajó professzionális hangstúdiójában, akár nagy térigényű felvételek készítésére is;
– Koncert-videoklip felvétele, utómunkája az A38 Hajó professzionális technikájával;
– Nyári fesztiválfellépések, műfajonként illeszkedő fesztiválokra (Sziget, Rockmaraton, Reggae Camp, Újbuda Jazzfesztivál, Veszprémi Utcazene Fesztivál)
– Fellépési lehetőség egy neves külföldi előadó előtt az A38 Hajón;
– Professzionális demo-lemez elkészítése (esetleg teljes grafikai tervezéssel), stúdióidővel az A38 Hajó hangstúdiójában;
– Hangszervásárlási utalványok és sok más szakmai díj.

További információk a talentometer.hu, illetve az a38.hu honlapokon.