Komolyabb vizekre evezett az Irigy Hónaljmirigy sztárja!

Papp Feri

Road movie klippel tarol Papp Feri!

 Nagy fába vágta a fejszéjét Papp Feri, az Irigy Hónaljmirigy gitárosa, mivel Takács Csaba rocknagykövet „Csak száguldj” című, classic rock motoros dalához álmodott meg egy igazi dögös road movie videoklipet. Feri forgatókönyíróként, producerként és szereplőként is kivette a részét a klip forgatásából, amin egyedül a lélekjelenlétén múlt, hogy megúszott egy hajmeresztő motoros kalandot.

Motorok, lóerő, playmate-ek, rock&roll – Papp Feri igazi vad motoros videóklipet álmodott meg Takács Csaba „Csak száguldj” című dalához, ami néhány hét alatt már több mint 400.000 megtekintést produkált. A banda rendezőnek a videóklipek koronázatlan királyát, vagyis tolldísztelen törzsfőnökét, Galler „Indián” Andrást kérte fel, aki szíves örömest vállalta a kihívást.

A rocknagykövet a ’70-es évek Amerikáját szerette volna megidézni a videoklippel, így Feri elhozta neki Hollywoodot Csákvárra: az egyik legnagyobb motoros klub, a Geronimo Hungary tagjait kérte fel a forgatásra, az igazi rock&roll életérzést pedig a 2017-es év playmate-jei, Szabó Kinga, Czene Vivien és Vangel Andi szolgáltatták. A road movie-ban feltűnik Gyárfás Geréd is, aki Árpa Attila Argo című filmjében a brutális Svéd szerepét játssza, valamint Závodi Gábor rockzenész-zeneszerző is. A dögös videót három helyszínen, 15 órás feszített tempóban forgatták, ráadásul egy hajmeresztő motoros kaland is borzolta a kedélyeket.

„Volt, hogy a csákvári dolomitbányában 45 fokban, bőrdzsekiben kellett közel három órát várni egy-egy jelenetre. Lélekőrlő volt az is, amikor a két helyszín közötti útszakaszon – a rendőrségi biztosítás ellenére -, egy figyelmetlen autós lesodort az útról. Csak a lélekjelenlétemnek, a rutinomnak és a védőangyaloknak köszönhetem, hogy nem történt katasztrófa, és „csak” a motor sérült meg.” – mesélte Papp Feri a forgatás viszontagságait.

„Egy alkalommal a forgalom elől lezárt útszakasz előtt feltorlódott autók között Csaba észrevett egy vérszállító autót. A forgatást leállítva, a helyszínt biztosító rendőröket kérte, hogy minél hamarabb vezessék át a lezárt útszakaszon.” – folytatta az Irigy Hónaljmirigy gitárosa, aki a Harley Davidson Hungary tulajdonosának, Dobai Attilának köszönhetően egy igazi klasszikus HD Roadstert varázsolt a forgatásra.

„Pár pillanat erejéig feltűnik a képkockák között egy óriási kanadai turnébusz is, aminek csodájára járnak. Közel húsz éves, rockeresen elegáns, Csabi pedig minden apró részletét saját kezűleg újította fel, közel négy hónapon át.”

Takács Csaba és Papp Ferenc közös munkája igazi sikersztori, alig pár hét alatt több mint 400.000 megtekintés ért el a klip.