A Simply Red 11 év után visszatér Budapestre!

Simply Red

A Blue Eyed Soul című új album november 8-án jelenik meg

Miután nyilvánosságra hozták Blue Eyed Soul című új stúdiólemezük november 8-i megjelenését, a Simply Red bejelentette várva várt, jövő évi, 33 állomásos európai arénaturnéját. Az egyik legsikeresebb angol koncertbandához méltóan, óriási show-val készülnek, amelynek keretében az új szerzemények mellett eljátszák tündöklő karrierjük összes nagy slágerét is; többek között a Stars, a Holding Back The Years, a Fairground, valamint a Money’s Too Tight To Mention felcsendülésére biztosan számíthat a közönség.

Ez a vadonatúj turné hosszú évek után végre Budapesten is látható lesz, 2020. november 23-án a Simply Red a Budapest Arénában ad koncertet!

A Simply Red az alábbi európai városokban lép majd fel:

2020. október

6. NEWCASTLE, Newcastle Arena

7. HULL, Bonus Arena

9. GLASGOW, SSE Hydro

10. LEEDS, First Direct Arena

11. LIVERPOOL, Arena

13. DUBLIN, 3Arena

16. BIRMINGHAM, Resorts World Arena

17. MANCHESTER, Arena

18. NOTTINGHAM, Arena

20. CARDIFF, Arena

21. BRIGHTON, Centre

23. BOURNEMOUTH, International Centre

24. LONDON, The O2

29. HAMBURG, Barclaycard Arena

30. HANNOVER, TUI Arena

31. LIPCSE, Arena

2020. november

2. BERLIN, Mercedes Benz Arena

3. DORTMUND, Westfalenhalle

4. KÖLN, Lanxess Arena

6. FRANKFURT, Festhalle

7. MANNHEIM, SAP Arena

8. MÜNCHEN, Olympiahalle

10. BÉCS, Stadhalle

12. ZÜRICH, Hallenstadion

13. PÁRIZS, Zenith

14. ANTWERPEN, Sportpaleis

16. MILÁNÓ, Forum

18. STUTTGART, Schleyerhalle

20. POZSONY, NTC

22. PRÁGA, Forum Karlin

23. BUDAPEST, Budapest Aréna

25. VARSÓ, Torwar

27. AMSZTERDAM, Ziggo Dome

A teljeskörű jegyértékesítés szeptember 20-án 10 órakor kezdődik. A hivatalos rajongói klub tagjainak elővásárlási lehetőség szeptember 17-án 10 órától, a regisztrált Live Nation tagok szeptember 19-én 10 órától élhetnek előzetes jegyvásárlási lehetőségükkel.

Az európai turné állomásaira különleges ajándéktárgyakat is tartalmazó hivatalos VIP csomagok vásárlására szintén lehetőség nyílik, kizárólag online, az eventtravel.com oldalon keresztül.

Mick Hucknall az 1985-ös, korai kezdetektől a Simply Red dalszerzője és vezetője, akit már 1986 óta Ian Kirkham szaxofonos egészít ki. A jelenlegi banda felállása 2003 óta változatlan, és az új turnén igazán kiteljesedhetnek majd. “Azt akarom, hogy élvezzük a zenélést, a közönség pedig keljen fel és mozogjon, és mindenki tegye bele a szívét a buliba. Az egész a groove elkapásáról szól” – mondta az énekes.

A Blue Eyed Soul albumot élőben rögzítették, csupán néhány utólagos felvétellel egészítve ki a British Grove Studiosban, Londonban. Mind a tíz dalt – köztük a szenzációs, új Thinking Of You kislemezt – Mick Hucknall írta, és Andy Wright-tal együtt producelte, akivel már hosszú ideje dolgoznak együtt. Zeneileg a klasszikus funk és soul vonal érvényesült: Wilson Pickett, Dyke and the Blazers, James Brown és a Tower of Power stílusa köszön vissza. “Nagyon várom már, hogy élőben játszhassam ezeket a dalokat, mert úgy a legjobbak” – nyilatkozta Mick Hucknall a hamarosan megjelenő lemez kapcsán. “Jól akarok szórakozni”.

 

A Blue Eyed Soul album már előrendelhető. További infó: www.simplyred.com

A budapesti koncert kapcsán információ:

www.livenation.hu

www.funcode.hu