Tamás Éva Játéktára zenekar adventi koncertje!

Vadonleső Program

 

A Természetvédelem Nagykövete cím adományozása!

A Földművelésügyi Minisztérium nevében Dr. Rácz András, Környezetügyért felelős Helyettes államtitkár úr 2017-ben, az „Év emlőse: a mogyorós pele” programsorozat záró rendezvényén jelentette be, hogy a TERMÉSZETVÉDELEM NAGYKÖVETE címet adományozza azoknak a művészetek terén, akik munkáságukkal, műveikkel, természetszerető és természetvédő magatartásukkal a társadalom széles rétegét fordítják élő örökségünk megismerése és megóvása felé. „Nagyköveti munkájukra” a továbbiakban is számítunk, bízunk abban, hogy a természeti örökségünk megőrzésének eszméjét példaértékű művészi tevékenységeikkel minél több emberhez juttatják el hitelesen és szerethetően. A természetvédelem nagyköveteit természetesen a Földművelésügyi Minisztérium is szeretné a továbbiakban is bevonni természetvédelmi szemléletformáló, ismeretterjesztő programjaiba, rendezvényeibe.

2017-ben a TERMÉSZETVÉDELEM NAGYKÖVETE címet adományozta az alábbi művészeknek:

Tamás Éva Játéktára zenekar

Tagok: Tamás Éva, Bogárdi Alíz, Pozsgai Tamás, Baksa Péter

A Tamás Éva Játéktára formáció egy sajátos, egyedi stílusú pécsi zenekar, mely 2007 óta gyerekközönségének megzenésített verseket és saját szerzeményeket egyaránt magas művészi színvonalon  teremti meg.

A közvetlen, jókedvű együttlétet kiváló muzsikusok zenéje és Tamás Éva színész, gyógypedagógus játékvezetése teszi felejthetetlenné.  A különböző műfajokból érkezett muzsikusok, színészek, kortárs költők verseit álmodják dalokká, színes zenei világot kölcsönözve a gyermekkoncerteknek. „Mi valóban cselekedni szeretnénk. Megfogjuk a gyermekek kezét és apró, óvatos lépésekkel bevezetjük őket az irodalom, a zene világába. Nagy mosolygós játék minden koncertünk, lüktető, élettel teli közösségi élmény, amely feloldja a gátakat, segít kapcsolatokat teremteni, mely egyszerre megmozgat és pihentet, tanít és önfeledt szórakozást nyújt.

2017-ben elsők között csatlakozott a zenekar a Vadonleső Program „Év emlőse: a mogyorós pele”kezdeményezéséhez. A „Dal a mogyorós peléről” című dalukkal ezer és ezer gyerekkel szerettették meg ezt a bájos éjszakai rágcsálót. Verseik, dalaik, koncertjeik, minden művészi megnyilatkozásuk a természettel való harmonikus együttlétre, annak a mindennapi életben is fellelhető csodáira hívják fel a figyelmet.

A zenekar a címet 2017. december 12-én 15 órakor veszi át a Földművelésügyi Minisztérium munkatársától, Bakó Botondtól Budapesten, az Erzsébet ligeti Színházban, Adventi koncertjük elején.

 

Csodaceruza Gyermekirodalmi Magazin

Sándor Csilla szerkesztő, lapalapító, Wittmann Ildikó szerkesztő, projektkoordinátor

A Csodaceruza Gyermekirodalmi Magazin 15 éves története során a minőségi gyermekirodalom egyik legmagasabb színvonalú felvállalója, terjesztője. Csukás Istvántól Varró Dánielig, Szabó T. Annától Tóth Krisztináig terjedően a kortárs irodalom legjelesebbjei segítik műveikkel a lapot abbeli célkitűzésében, hogy igényes irodalom segítse gyermekeink lelki, érzelmi fejlődését. A magazin immár évek óta lelkes támogatója  a Vadonleső Program „Év emlőse” kezdeményezésének. Tematikus „Év emlőse” lapszámokkal álltak a program mellé. Így látott és lát napvilágot az a sorozat, amelyben az „Év emlősei” jó szakmaisággal, izgalmas, friss stílusú illusztrációkkal, játékos formában kerülnek ezer és ezer gyermek elé, bevonva őket az adott faj életmódjának titkaiba, védelmének fontosságába. De a magazin munkatársai nem csupán a nyomtatott sajtó útján, hanem személyes, elkötelezett  jelenlétükkel, interaktív játékaikkal is rendszeres vendégei a természetvédelmi programoknak, rendezvényeknek.

A Csodaceruza Magazin eddig miniszteri elismerésben, az Animus kiadó Aranyalma-díjában,  az IBBY magyar szekciójának díjában részesült és ez a sor most kiegészül a Természetvédelem Nagykövete címmel is.