Scorpions: egy kiadványon a legjobb balladák!

Scorpions

A német banda zenészeit mindig is a balladák mestereiként tartották számon, így igazán időszerű volt, hogy egy új válogatáson csokorba gyűjtsék ezeket a szerzeményeket. A november 24-én megjelenő Born To Touch Your Feelings – Best of Rock Ballads kiadványról nem hiányozhatnak az olyan himnuszok, mint a Wind of Change, a Send Me an Angel, a Follow Your Heart vagy a Lonely Nights. Sőt, két új track is helyet kapott a korongon!

Egy jól megírt ballada egyenesen a rajongók szívébe talál” – véli a Scorpions énekese, Klaus Meine, és a germán együttes nem egy dallal bizonyította már, hogy különleges érzékük van a lelket megérintő melódiák megszólaltatásához. „Ezek a számok mindig képesek arra, hogy érzelmeket váltsanak ki a hallgatóságból. Egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy a Wind of Change manapság nagyon népszerű az Egyesült Államokban. Az ott élő embereknek semmit nem mond a vasfüggöny vagy a berlini fal, de mégis át tudják érezni jelen helyzetükben a szöveg üzenetét. Ők is vágynak a változásra, a békére és a reményre, hiszen a nukleáris fenyegetés és a különböző zavargások a mindennapok részévé váltak” – tette hozzá Meine.

A Scorpions balladái valóban nagy hatással vannak a világra, amit az is bizonyít, hogy az 1984-es Still Loving You nóta megszületése után Franciaországban rengeteg szülő adta gyermekének a Sly nevet. A nyilvánvaló gyöngyszemek mellett számos más kincset is rejt majd a CD-n, dupla bakeliten, valamint digitálisan is elérhető Born To Touch Your Feelings: ezúttal az olyan kevésbé ismert nóták, mint a Gypsy Life, az Eye of the Storm vagy a When The Smoke Is Going Down is méltó helyükre kerülnek. A 17 dalt tömörítő válogatáson két új felvétel is felbukkan: a Rudolf Schenker által jegyzett Always Be With You, illetve a Matthias Jabs kezei alól kigördülő Melrose Avenue.

Az éppen 40 éve megjelent Born To Touch Your Feelings dal tiszteletére elnevezett album borítóját a modern látásmódjáról híres fotográfusnő, Ellen von Unwerth készítette; a produceri munkálatokat pedig Mikael Nord Andersson és Martin Hansen látta el.