Depeche Mode: a pesti koncert bejelentése után itt az új klip!

Depeche-Mode

A napokban látott napvilágot a hír, hogy a május 22-i koncert után újra fellép a Depeche Mode Budapesten, mégpedig 2018. február 2-án, a Papp László Budapest Sportarénában. A mostani turné nyitódalához pedig egy új videót forgattak Dave Gahanék, amely 360 fokos változatban is lepörgethető.

A Timothy Saccenti által rendezett Going Backwards élő klipje egyszerű és nagyszerű: a zenekar eljátssza a nótát, ám a 360 fokos megoldásnak köszönhetően mi dönthetjük el, hogy mikor melyik tagot akarjuk látni „munka” közben. Akik nem rendelkeznek bivaly internet kapcsolattal, azoknak sem kell csüggedniük: készült ugyanis egy normál változat is a videóból.

A Going Backwards az első track a csapat idén megjelent 14. albumáról (Spirit). A lemez az eladási listák első helyén nyitott Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Lengyelországban, Belgiumban, Svájcban, Ausztriában, Portugáliában és Dániában, de további 15 országban debütált a Top 10-ben – így például az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Magyarországon is.

A Going Backwards nótával nyitja a DM a jelenleg is futó Európa-turnéját, amely máris rekordközelben jár, hiszen több mint 1.5 millió jegy talált eddig gazdára. A Global Spirit Tour az európai kör után augusztustól Észak-Amerikában folytatódik, majd ősszel újra európai dátumok jönnek, 2018. márciusában pedig a latin-amerikai rajongók üdvözölhetik a Depeche Mode-ot. Előtte azonban a magyarországi fanok jönnek: 2018. február 2-án Budapesten játszik a világhírű formáció.