Leonard Cohen feldolgozás a Pentatonix új albumán

Pentatonix

Nem egész két hónap választ el minket a karácsonytól, a kizárólag énekhangokra építő Pentatonix pedig nem is várt tovább, és megjelentette ünnepi albumát!

A Grammy-díjas és többszörös platina eladásokat produkáló ötös esetében komoly hagyománya van a karácsonyi lemezeknek, hiszen az “A Pentatonix Christmas” már a harmadik a sorban. A négy srác és egy lány alkotta amerikai csapat 11 dalt énekelt fel az albumra, ezek közül kettő teljesen új, saját szerzemény (“The Christmas Sing-Along“, “Good To Be Bad“), a többi pedig igazi klasszikus, amelyek nélkül nehezen képzelhetők el az ünnepek. A lemez megjelentetésével egyszerre a Pentatonix egy friss klipet is kihozott, méghozzá annak a Leonard Cohennek a “Halleluja” című dalához, akinek ugyancsak október 21-én jelent meg az új albuma (“You Want It Darker“).

Ahogy fentebb az már említésre került, a Pentatonix 2011 óta íródó történetében markáns szerepet töltenek be a karácsonyi albumok: ezek a lemezeik több mint 2.5 millió példányban találtak gazdára az USA-ban, a kapcsolódó videóik pedig több mint 340 millió megtekintést számlálnak a YouTube-on.