Bruce Springsteen: dalok egy önéletrajzhoz

Bruce Springsteen

A legendás amerikai gitáros/énekes/dalszerző szeptember 27-én jelenteti meg önéletrajzi könyvét (Born to Run). A könyvet azonban 4 nappal megelőzte a Chapter and Verse lemez, amely szorosan kapcsolódik az önéletrajzhoz, és amelynek 18 dala közül 5 korábban még sehol máshol nem volt hallható!

A korongon szereplő nótákat maga Springsteen válogatta ki, méghozzá úgy, hogy azok egyfajta aláfestő zeneként funkcionáljanak a könyv témáihoz és fejezeteihez. A lemez ennek megfelelően a The Castiles két felvételével indul, amelyekben a tinédzser Bruce-t hallhatjuk gitáron és a mikrofon előtt, míg a záró track a 2012-es album címadó tétele, a Wrecking Ball. A kigyűjtött dalok végigkísérik a 67. születésnapját épp szeptember 23-án ünneplő Springsteen teljes pályafutását, és az önéletrajzi könyvvel párhuzamosan egy önálló történetet mesélnek el.

A Chapter and Verse beszerezhető CD-n és dupla bakeliten, illetve természetesen digitálisan is hozzáférhető, továbbá a stream oldalakon is megtalálható. A fizikai hanghordozó borítója ráadásul tele van ritka fotókkal, valamint az összes szöveget is tartalmazza. Arról sajnos nincs hír, hogy a Born To Run című önéletrajzi könyv itthon is kiadásra kerülne.

A Chapter and Verse dallistája:
1. Baby I – The Castiles (korábban kiadatlan felvétel!)
2. You Can’t Judge a Book by the Cover – The Castiles (korábban kiadatlan felvétel!)
3. He’s Guilty (The Judge Song) – Steel Mill (korábban kiadatlan felvétel!)
4. Ballad of Jesse James – The Bruce Springsteen Band (korábban kiadatlan felvétel!)
5. Henry Boy – (korábban kiadatlan felvétel!)
6. Growin’ Up
7. 4th of July, Asbury Park
8. Born to Run
9. Badlands
10. The River
11. My Father’s House
12. Born in the U.S.A.
13. Brilliant Disguise
14. Living Proof
15. The Ghost of Tom Joad
16. The Rising
17. Long Time Comin’
18. Wrecking Ball

 

httvh://www.youtube.com/watch?v=EPhWR4d3FJQ