Kis hazánk sajnos elég nehezen fogadja el az újdonságokat – Follow The Sunlight interjú

E-heti vendégünk bemutatkozik rovatának alanya, Follow The Sunlight polgári nevén Trautmann Zsolt.

Üdvözöllek!

 

Mesélj nekünk kérlek a kezdetekről! Hogyan kerültél kapcsolatba a zenekészítéssel?

Üdvözlöm az olvasókat! A zene szeretete már egész gyerekkoromat végigkísérte, úgy 5 éves korom óta imádtam zenét hallgatni.

Csodáltam a nagyok munkásságát, és érdekelt a technika is. 2003-ban meg tudtam venni az első alap felszerelést így csatlakoztam a dj-k táborába.

2005-ben az egyik osztálytársam a kollégiumban, mutatott egy zeneszerkesztő szoftvert ez volt a Fruity Loops 4. Nekem nagyon megtetszett így elkezdtem vele foglalkozni.

Mivel abban az időben nem voltak oktatóvideók sem olyan ismerőseim akik foglalkoznának vele, így 100%-ban saját magamnak kellett kiismerni a szoftvert, és persze nem utolsósorban a zeneelméletet. 3 év után már tudtam vele készíteni „hallgatható” remixeket, az ismerőseim szerint, akik biztattak arra hogy kezdjek el komolyabban foglalkozni a szakmával.

 

Pályafutásod során mi volt az a sikerélmény, amely tudatosította benned, hogy jó úton jársz?

Nagyon nem tudnék kiemelni olyan dolgot ami nagy sikerélmény lett volna. Persze nagyon sok olyan dolog van amire szívesen visszaemlékszek mint pl. a Happy Gang 20 éves születésnapjára remixelhettem a sokáig voltam távol című számukat.

Nagyobb sikert idén értem el, zenélhettem Yan De Mol-al (Dj Yano-Digital Scream) akivel megnyertük a Thomas Anders (Modern Talking) remixversenyt, mely meg is jelent a nemzetközi zenepiacon.

Dolgozhattam együtt Deejay Jankes-el akinek elég sokat köszönhetek.

Lemezszerződést kaptam a YDM Records-tól, ahonnan folyamatosan keresnek remixelni, és megjelent az első saját zeném a Tonight.

 

Véleményed szerint, mi szükséges ahhoz, hogy valaki sikeres legyen a Produceri szakmában?

Én úgy gondolom, legfőképp kitartás, ismeretség és persze kellő zenei tudás, ami előbb vagy utóbb meghozza gyümölcsét.

 

Legújabb feldolgozásod Daavid – Szállj Szállj Galamb című dalára készült. Miért pont ezt választottad? Mi ihletett a dal feldolgozásához?

Nagyon tetszik a magyaros hangzása és a szövege mert, a külföldön élő honfitársakról szól. Van több ismerősöm is akik ebben a cipőben járnak így tudom milyen nehéz nekik.

 

Merre tartunk zenileg? Mire van igény ma a zenei szcénában?

Kis hazánk sajnos elég nehezen fogadja el az újdonságokat! Az új stílusok mire elfogadottak lesznek 2-3 év is eltelhet. Mostanában kezdett elterjedni jobban a Tropical és a Deep műfaj.

 

Tervek, célok a közeljövőre nézve?

Elsősorban szeretnék nagyobb közönséget elérni a dalaimmal, remixeimmel.

Énekest keresni akivel tudok hosszútávon dolgozni, saját zenéket írni.

 

Köszönöm az interjút!

 

Elérhetőségem.:

https://www.facebook.com/FollowTheSunlightOfficial

https://soundcloud.com/follow-the-sunlight