Idén nyáron a Balaton Soundon és a Volt fesztiválon is találkozhatnak velem – Pure Mr G interjú

A deep house zene a house-hoz képest lassabb ütemű és lágyabb hangzású. Mélyre hangolt, összetett akkordokból áll, többször előfordul benne férfi vokál. A Deep house egy kellemes, ellazító hatású stílus, lelki hatású, disszonáns dallamokkal. A Deep house gyökerei egészen a Mr. Fingers előadónéven produkáló Larry Heard 1985-ös Mystery of love lemezéig vezethetők vissza. Az 1986-os Can you feel it? Zeneszáma rendkívül népszerű volt a Chicago-i klubokban és ma már a műfaj egyik klasszikusának tekintik.
A Deep house zenét kialakulásának kezdeti szakaszában – a nyolcvanas évek vége felé – a soul és a jazz-funk erőteljesen befolyásolta. Később – a kilencvenes évek közepe felé – már a disco house hatott rá. Idővel több más stílussal együtt is megjelent, mint például tech-house hangzással. A budapesti Klikk Bistro és
BOB rezidens lemezlovasát Pure Mr G, polgári nevén Liszkai Gergelyt kérdeztük a magyar Deep-House kultúráról.

Üdvözöllek Gergő!

Így az év közepén, hogy értékelnéd az eddigi évet magad mögött?

Üdvözlök minden kedves Olvasót és zenei rajongót. Köszönöm a kérdésed, szuperül megy minden szerencsére. Most kezdődik a nagy nyári hajtás, és persze azért a Rezidenciáimon is helyt kell állni. Az eddigi év szerintem kicsit másképp telik, mint tavaly. Sokkal nyugodtabb vagyok Sokkal kiegyensúlyozottabb, es boldogabb vagyok. Szóval összességében élményekben gazdag év eddig. Sok-sok új élménnyel.
Itt a nyár indulnak a fesztiválok időszaka, mely nyári fesztiválon találkozhatnak veled?

Az Idei nyáron a VOLT Fesztiválon az Unicum BÁRBAN találkozhattok Velem.
A Balaton Soundon JULIUS 10 Én Pont a szülinapomon a Jana Stage névre keresztelt helyen találkozunk. Illetve a Szigeten 9 napon keresztül ugyan úgy az Unicum Bárban találkozunk. Tehát összesen 15 alkalommal Fogok játszani. Nagyon várom már.!! Napról napra jobban..!!
Mennyire jelent kihívást, elismerést a Balaton Soundon játszani?

Szerintem mindenkinek mást jelent ez. Én személy szerint hatalmas Megtiszteltetésnek veszem, hogy hívnak, keresnek és számítanak Rám. De ugyan ezt elmondhatom a másik Kettő fesztiválomról. Egy fesztiválon mindig a Jókedv a móka és a kacagásé a főszerep. Sokkal, Sokkal könnyebb munka szerintem. Ide az emberek szórakozni jönnek és jól érezni magukat. Na, én ezért leszek ott, hogy ha visszagondolnak, azt mondjak jövőre ugyan itt ugyan ekkor.

Mennyire jelent, nehézséget a mai szórakoztatóiparban rezidens dj-nek lenni?

Én azt gondolom, hogy Elismerés, mint hogy Nehézség. Jó érzés Minden hétvégén ugyan ott ugyan abba a csapatba tartozni. A Bobba vagy az Ötkertben vagy a Klikkben, 3 rezidenciám van, azt gondolom, ezek a helyek önmagukért beszélnek.. De soha nem lehet, az ember elégedett nyilván én se dőlhetek hátra, nem is fogok a jövőben a cél az, hogy minél többen szeressék azt, amit csinálok hosszú távon. És ebbe sok-sok munka és lemondás van a jövőben, is, mint ahogy eddig is ez volt. De azt gondolom, hogy ez nem baj ennek így kell lenni. Mert a Zene a világon a legjobb dolog, ami az életem része lett. Szóval Nincs más hátra, mint még erősebben előre.
 Véleményed szerint mi szükséges ahhoz, hogy egy Dj maradandót alkosson a szakmában, hogy elismerje a közönség?

Mindig meg kell újulni és tudni kell váratlan dolgot adni. mint zeneileg, mint stílusban. Illetve az hogy szeresd azt, amit csinálsz. ha szereted Ök. is szeretni fognak. Így mindenki nyer
Ha, meg kellene fogalmaznod, mit mondanál, miért zenélsz? Mi motivál újra és újra minden héten?

Erre nincsenek szavak. Ez jön belülről. a zene szeretette inkább már-már rajongok érte. Amikor indulok, itthonról izgulok, ideges vagyok es ahogy felteszem az első Zeném fel síkit a Tömeg… ahhh Rázz a hideg… erre nincsenek szavak, Na ezért…
Tervek, célok a közeljövőre nézve?

A terveim Egyszerűek Szeretnék saját Zenét. Ez foglalkoztat mostanság. Illetve szeretném megtartani azt a pozícióm, amibe most, vagyok. Kicsit külföld is jöhet. De mint mondtam, sok-sok munka kell hozzá, ha itt van az idő, hogy eljöjjön, remélem el fog, DEEE mindennek megvan a maga ideje. Csak szépen fokozatosan. Szeretném, ha minden időben jönne el. Küzdeni szeretek és fogok is… Csak hogy stílusos legyen a Bucsum minden kedves olvasót üdvözlök, LEGYEN TÁNC, és ahogy a kedvenc tetoválásom utolsó mondatát idézzem: The Music is The answer.

Köszönjük a válaszod, sok sikert kívánunk neked a jövőben.

11272313_10204429024590944_777418390_n