Angyalosy Eszter – Baranyai Ákos WONDERLAND

Rock’n’roll. Barátság. Szerelem. Döntések.

Felnőtté válás.Welcometo Wonderland!

 

Milyen reményekkel indulhatott egy zenekar abban az átmeneti időszakban, amikor a lemezcégek már éppen kezdtek összeomlani, de még távol volt a Youtube-sztárok korszaka? Érdemes arra várni, hogy egyszer csak felfedezzék és elismerjék a tehetségünket? Számos ma ismert és népszerű zenekar találhatta szembe magát ezzel a kérdéssel a kétezres évek közepén – és még több olyan, akiket sosem ismertünk meg.Ám a Wonderland című regény, amely egy barátság történetébe ágyazva mutatja be, mi történik, ha gyökeresen ellentétes válaszokat adunk a fenti kérdésekre, ennél jóval többről szól…

 

Angyalosy Eszter könyvszerkesztő és Baranyai Ákos– azaz Dj Future az Irie Maffiából – fejéből pattant ki a gondolat, hogy megpróbálják menet közben megragadni a változást, az átmenetiséget. A gyerekkor és a felnőttkor közt húzódósenkiföldje, a generációk között húzódó űr: ez Wonderland.

http://bookline.hu/product/home.action?_v=Baranyai_Akos_Angyalosy_Eszter_Wonderland&id=278723&type=22

WONDERLAND PROJECT

A szerzők közös vállalkozása egy könyvvel indult, de aztán sokkal több lett belőle. A Wonderland Projekt egy összművészeti kezdeményezés, amely az irodalom, a zene, a film és a képzőművészet nyelvén igyekszik kibeszélni az átmenetiséggel járó stresszt.

https://www.facebook.com/thewonderlandproject

A könyvben szereplő együttes WhatDoYouReallyWannaSay című slágerét– amit a szintén Irie Maffiás Szekér ÁdámHorváth Gergely Ambrussal és Baranyai Ákossal közösen keltett életre – már játssza a Petőfi Rádió.

A dalhoz elkészült a regényben olvasható videoklip is, amit Angyalosy EszterSzőke Dániellel közösen rendezett – operatőrként ő jegyzi többek köztBoggieParfüm című dalának világhírű klipjét–, valamintelismert filmesek, zenészek és színészek működnek közre benne.

https://www.youtube.com/watch?v=O-JpHV-9N_0

A „Wonderland üzenet” képzőművészeti feldolgozásastreet artformájában született meg Magyarország egyik legismertebb stenciltechnikával dolgozó graffitisének, GG-nek köszönhetően, és a Filatorigátnál látható.