Harmadik albumán dolgozik a Half Note City

Half Note City.

Az együttes stílusát a Japán című album alapozta meg

Budapest, 2015. január 5., hétfő – Már harmadik albumán dolgozik a többféle stílus elemeit ötvöző Half Note City. A legendás New York-i dzsessz klub nevét viselő zenekar egységesebb és érettebb lemezzel kíván a rajongók elé lépni, melyen egy-két népdalfeldolgozás is hallható lesz. Az új album keverését az idén az „Év Hangmérnökének” választott Hidasi Barnabás végzi majd.

A Half Note City első kislemeze a Roadie volt, mely 2012-ben jelent meg öt felvétellel. 2013 végén pedig elkészült a Japán című album, melyen már nyolc vegytiszta dal kapott helyet. „A második album elkésztésében session zenészek is részt vettek, azonban a legújabb lemezen kizárólag a zenekar tagjai lesznek hallhatók. Ennek köszönhetően számaink egységesebben és érettebben szólalnak meg”- jegyezte meg Muzsnyai Márti, a Half Note City énekesnője. A legújabb album címe egyelőre még hétpecsétes titkok, azonban a dalok felvétele legkésőbb 2015 októberében ér véget, hogy novemberben már a közönség számára is elérhető legyen.

Irodalom és népdalok

A korongra felkerülő újdonságok között van az „Így van ez”, valamint a „Dzsungel” című szám is. Utóbbi a Half Note City-től nem meglepő módon egy irodalmi műfeldolgozás, melyet Molnár Gábor rovarkutató, „Jaguárországban” című műve ihletett. De az „Elindultam” valamint az „Ahol én” című népdalfeldolgozás is megtalálható lesz az új albumon.

Retró bűnügyi sorozatok

Mindezek mellett még biztosan helyet kap a lemezen továbbá a zenekar legújabb szerzeménye, a retró bűnügyi sorozatok főszereplőiről megemlékező „Cetropelli” is. A Kojak, Derrick, Colombo és más ballonkabátos hősöket felvonultató slágergyanús dal felvételére nemrég került sor. A számhoz hamarosan klip is készül, melynek videó felvételeit januárban forgatja le az együttes. „Az új számok tekintetében követni fogjuk azt a hangzásvilágot, mely a második lemezünket jellemezte, ezúttal azonban az alapötleteken kívül mindenki hozzá teheti majd a saját stílusát is, így színesebb és személyesebb dalok születhetnek” – hívta fel a figyelmet Muzsnyai Márti.

Különleges ünnepi meglepetés

Az együttes karácsonykor különleges videó összeállítással lepte meg rajongóit, mely az „Egyedül” című számhoz készült. A magány keserűségét feldolgozó dal még a második albumról való, azonban a világhálón most először tekinthető meg különleges, hangulatteremtő mozgóképekkel együtt:

Half Note City

A Half Note City zenekart a jazz&blues világából érkező, kísérletező kedvű Muzsnyai Márti énekesnő és a Mona Lisa Overdrive szkafanfenderes gitárhőse, Makkay Imre hozta létre 2012 februárjában. Még ugyanebben az évben kijött a zenekar első kislemeze a Roadie, melyen összesen öt felvétel volt megtalálható. 2013 végén a Japán című album is megjelent. A Half Note City (HNC) eddig meglehetősen aktív volt, hiszen a két album mellett öt klip is született, ugyanakkor a zenekar már új albumon dolgozik és hamarosan vadonatúj klipekkel lepi meg a rajongókat. Az együttes zenei világára az acid jazz, a space rock, a trip hop és a drum and bass stílusok keveredése jellemző.