Ízelítő a Coldplay koncert dvd-jéből: nézzétek meg a már elérhető videókat!

Coldplay.

A Coldplay “GHOST STORIES LIVE 2014” című albuma november 24-én jelenik meg CD+DVD-n, CD+BLU-RAY-en és digitálisan

A “Ghost Stories Live 2014” a Grammy-jelölt Paul Dugdale rendezésében dokumentálja a zenekar egyedülálló fellépését, melyet csak néhány szerencsés rajongó láthatott idén márciusban, két hónappal a mostanra platinastátuszt elért “Ghost Stories” című lemezük megjelenése előtt.
A felvétel egy egyedülálló, innovatív produkció: az együttest 360 fokos, felsőnézeti ábrázolásban láthatjuk, amely lélegzetelállító atmoszférát kölcsönöz a koncertnek. A megjelenés napja lesz az első alkalom, hogy a show-t teljes egészében végignézhetjük úgy, ahogy az ötlet eredetileg megfogant: a “Ghost Stories” képi manifesztációjaként.

A kiadványba a videótartalmakon kívül még egy exkluzív “Ghost Stories” élő album is bekerült, melynek hanganyagát a zenekar nagysikerű londoni, sydney-i, párizsi, kölni, New York-i és Los Angeles-i koncertjein vették fel 2014 áprilisában és júliusában. A csomag pedig további 8 videoklippel teljes, mely mindegyike a “Ghost Stories” érából származik. Többek között két, soha nem látott, az “All Your Friends”-hez és a “Ghost Story”-hoz készült kisfilm, illetve a „Magic” klipjének kibővített, rendezői változata (Peter Fonda extra szereplésével) is rákerült a lemezre.

Ízelítő gyanánt, hogy teljesebb képet kapjunk a most megjelenő összeállításról, néhány videót már megnézhetünk a csodás gyűjteményből.

Elsőként, az albumot felvezetve, a „Midnight” klipje debütált, amely hangulatában pontosan olyan lett, mint a dal: éteri, misztikus és varázslatos, akár az örökkévalóságig lehetne ismételve lejátszani:*

A második kislemezhez, a „Magic”-hez készült videó egy romantikus cirkuszi történetet mesél el az „Egy gésa emlékiratai”-ból is ismert színésznővel, Zhang Ziyi-vel. A klipet ugyanaz a Jonas Akerlund jegyzi, aki egyébként David Guetta legújabb, „Dangerous” című kisfilmjét is készítette. De most inkább a némafilmre hajazó „Magic”-et nézzük meg, amiben Chris Martin két szerepben is feltűnik egyszerre:

A „Sky Full Of Stars” 2014 nyarának egyik legnagyobb slágere volt, nem volt rádió, amelyik ne játszotta volna rongyosra ezt a dal szerte a világon. A hozzá készült hivatalos videóban a srácok Ausztrália utcáin vonatkoznak a rajongókkal:

Ám a koncertalbumról a fenti szám élő felvételét is volt már szerencsénk látni, ami nem kevésbé varázslatos. A közönség és a zenekar is akkorát partiznak benne, hogy azonnal sóvárogni kezdünk egy budapesti Coldplay aréna-koncertért. De nagyon!

A következő, „True Love” című fejezetben pedig megtudhattuk, mi történik két, kicsit kívülálló balett kedvelővel, ha egy Los Angeles-i estén találkoznak és rádöbbenve, hogy már nincsenek egyedül, összefognak. Chris Martin itt is bemutatja színészi tehetségét:

Míg készül az új kislemez, az „Ink” hivatalos klipje (amire már nem kell sokat várni!), addig is nyilvánosságra hozták az élő képsorokat a Sony Studióban felvett koncertből:

A koncertből újabb kóstolót a szexi, blues-os „Ghost Story”-hoz kaptunk, egy rövidebb, fekete-fehér jelenettel:

Az eddigi utolsó etap pedig egy hivatalos videó az „All Your Friends’-hez, amely egy korabeli képsorral tiszteleg az első világháborúban részt vett nemzetek előtt:

Az egész kiadvány előzetesét pedig itt tekinthetjük meg, ami jól érezteti a Coldplay koncertjeinek elsöprő dinamizmusát:

Chris Martin így mesélt a filmről: “A Ghost Stories show a Sony Studios-ban egy nagyon különleges pillanat volt a banda számára. A varázslatos színház, melyet a hihetetlen építőink alkottak a 360 fokos képernyőkkel, szó szerint egy álom valóra válása. Ráadásul ez volt az első alkalom, hogy bárki a stúdiónkon kívül hallhatta az új dalokat. Ez a film gyakorlatilag a mi eredeti víziónk a “Ghost Stories” albumról.”A “Ghost Stories Live 2014″ a Coldplay első DVD/CD kiadványa a Grammy-jelölt “Live 2012” című koncertfilmje óta. A tracklista a csatolt dokumentumban található.

Előrendelés CD + DVD-n itt: http://www.magneoton.hu/Termek/Ghost_Stories__Live_2014_CD_DVD

És itt: http://www.magneoton.hu/Termek/Ghost_Stories__Live_2014_CD_DVD_2

CD + BluRay-en itt: http://www.magneoton.hu/Termek/Ghost_Stories__Live_2014_CD_BR

Digitálisan meg itt: https://itunes.apple.com/hu/album/ghost-stories-live-2014/id928168764

Kiadja a Magneoton/Warner Music