Bemutjuk a Cool Kids című sláger gazdáit, az Echosmith zenekart!

Az Echosmith együttes.

Magyar nyelvű lyric videót készített a „Cool Kids”-hez az Echosmith!

A négy testvérből álló, amerikai zenekar nemrég bukkant fel a zene nemzetközi porondján, hiszen a „Cool Kids” című daluk diákok/gyerekek/emberek milliói számára lehet releváns, így egy csapásra megismerte őket a szélesebb közönség is. A szöveg olyan jelenséget bont ki, amit a legtöbbször ugyan amerikai kontextusból hallunk, mégis nemzeteken és generációkon átívelő probléma. A „Cool Kids” ugyanis azokról a bizonyos menő srácokról mesél, akik mindenben tökéletesnek mutatják magukat, elnyomva ezzel más, nem annyira szerencsés „ön-menedzsmenttel” rendelkező társaikat, akik a legtöbbször a háttérből figyelik az eseményeket.

Az Echosmith a Sierota-testvérek projektje, és szűk egy év alatt a Los Angeles-i kis alternatív pop banda világszerte ismert „kis családi vállalkozássá” fejlődött. A Vans ruhamárka teljes nyáron át tartó Warped Tourjára is sikeresen bejutottak, és bár eredetileg csak az első felén vettek volna részt, a közönség olyan szinten megőrült értük, hogy végül a teljes fesztiválra marasztalták őket a szervezők. Ennek (is) hála sok ezren hallhatták a Talking Dreams című debütáló lemezüket, ami október elsején jelent meg – és hírüket vitték több más kontinensre is. A remek stílusának és a mély mondanivalóval rendelkező szövegeinek köszönhetően nemcsak a szakmát és a kritikusokat, de a közönséget is könnyen zsebre tette a kvartett. Így tv show-kban is felléptek már, miközben egyre több rajongó látogatja koncertjeiket, a Talking Dreams pedig egy tökéletesen koherens album, csupa-csupa habkönnyű alternatív nótával, ami tiszteletre méltó entrée egy háromnegyed részt kiskorúakból álló együttes esetében.

Most pedig a magyar közönséget is megcélozta az együttes és elkészítették a „Cool Kids” szöveges videóját, méghozzá az eredeti szöveg magyar fordításával. A srácok érzékenységére utal az a fajta empátia, amely ezt az akciót is ösztönözte, hiszen tisztában vannak vele ők is, hogy bár az angol világnyelv, nem biztos, hogy mindenki megérti, mi a daluk üzenete. Azt pedig nagyon fontosnak tartják, hogy mindenki meghallja, miről énekelnek, bárhol is éljen, bármilyen nyelvet is beszéljen, bármilyen élethelyzetben is legyen.
A szöveges klip az eredeti videó szellemiségében készült, amit itt nézhettek meg:

A Talking Dreams pedig itt meghallgatható: http://www.deezer.com/album/6975073

Kiadja a Magneoton/Warner Music.