Ilyen volt a SZIGET Fesztivál… és mindenki épségben túlélte!

 Véget ért az év legnagyobb fesztiválja, ahol számtalan előadónk is fellépett, igen nagy sikerrel.

A SZIGET hivatalos 1. napján Skrillex borzolta össze az agysejtjeinket a nagyszínpados koncertjével. A producer a másfél óra alatt nem hagyott minket unatkozni egy másodpercre sem, és akár csak egy őrült zongorista zseni, a pulton ugrált, miközben rengeteg szuggesszív látványelem és képkocka (például az Oroszlánkirályból) villogott a kivetőkön. Nem kellett lemaradnunk a legjobb dalokról, így a „Make It Bun Dem”-ről és a már lassan legendává vált „Bangarang”-ről sem, de az idei friss albumról, a „Recess”-ről is volt lehetőségünk élőben meghallgatni a címadó tracket.

image010

A Skrillex  által meghajtott szívünknek kellemes megnyugvást és kikapcsolódást nyújtott a Clean Bandit bulija az A38 sátorban, ahol a tömeg – csak úgy, mint a Balaton Soundon – ismét megtöltötte a házat. Grace Chatto és Neil Smith elvarázsolta a közönséget vonós játékával, míg az énekesnők, akik a turnéra kísérik őket, csodálatosan idézték az egyébként rendkívül karakteres featuring énekeseket, akikkel olyan slágereken dolgoztak együtt, mint a legsikeresebb daluk, a „Rather Be” (Jess Glynne-nel) vagy a júniusban megjelent „New Eyes” című debütáló albumukról az új single, a „Come Over” (Stylo G-vel). Aki a Balatonon lemaradt, ha lehet, most még jobb bulival pótolhatta a júliusi show-t.

image005

Lily Allen csütörtök este burkolta csillámló cukormázba a Nagyszínpad elé tömörült jó pár ezres publikumot. Az óriás cumisüvegeket körbetáncoló, mostanra nádszál-vékony énekesnő egyaránt gondolt a korábbi évek kedvelőire és az új rajongókra is, hiszen életműve minden szakaszából adott elő gigászi slágereket. Nem maradt ki sem az „LDN”, sem a „Fuck You”, de felcsendültek az „It’s Not Fair” és a „Hard Out Here” dallamai is. A többféle outfitet is megvillantó sztár igen sikeresen tért vissza a popszakmába két gyermeke születése után, és még magasabbra emelte a lécet az új, nyár elején megjelent „Sheezus” című nagylemezével. Amely egyébként bonus trackként tartalmazza azt a Keane-feldolgozást is, mellyel a John Lewis karácsonyi kampányát népszerűsítette, és amit Budapesten is elénekelt egy érzelmesebb pillanatban.

image019

A pénteket Cee Lo Greennek köszönhetjük, aki amellett, hogy mérhetetlenül kedves személyiség, arról is gondoskodott, hogy lenyűgözze az R&B és pop-rajongóit profi show-jával. A csupa-csaj zenekarral a színpadra lépő énekesre több ezren voltak kíváncsiak, és lelkesen skandálták a híresebbnél híresebb refréneket. Természetesen nem maradt ki az ő „Fuck You”-ja sem (aminek egy szofisztikáltabb verziója a „Forget You”), de volt szerencsénk élőben hallani a „Bright Lights Bigger City”-t, a „Cry Baby”-t és a még Gnarls Barkley-val jegyzett „Crazy” vagy a „Gone Daddy Gone” is sorra került.

Ezután az éjfélkor kezdődő Klaxons koncert tette fel a koronát a péntek estére. Annak ellenére, hogy eleredt a zuhogó eső is addigra, csodás hangulatú bulit nyomtak az angol fiúk. 2010-ben a Balaton Soundon betegség miatt elmaradt koncertjük óta most jött először hazánkba az alternatív elektronikus zenekar. Ezt a hiányt viszont most dupla energiával pótolták. A színpadon hófehérbe öltözött banda a legújabb daloktól az idén megjelent „Love Frequency”-ről, a legnagyobb slágerekig („Golden Skans”, „Magick” stb.) felvonultatta munkásságának színe-javát.