Szerencsésnek érzem magam, hogy azt játszhatom, amit igazán élvezek – Nigel Stately interjú

A deep house zene a house-hoz képest lassabb ütemű és lágyabb hangzású. Mélyrehangolt, összetett akkordokból áll, többször előfordul benne férfi vokál. A deep house egy kellemes, ellazító hatású stílus, lelki hatású, disszonáns dallamokkal. A deep house gyökerei egészen a Mr. Fingers előadónéven produkáló Larry Heard 1985-ös Mystery of love lemezéig vezethetők vissza. Az 1986-os Can you feel it? zeneszáma rendkívül népszerű volt a Chicago-i klubokban és ma már a műfaj egyik klasszikusának tekintik.
 A deep house zenét kialakulásának kezdeti szakaszában – a nyolcvanas évek végefelé – a soul és a jazz-funk erőteljesen befolyásolta. Később – a kilencvenes évek közepe felé – már a disco house hatott rá. Idővel több más stílussal együtt is megjelent, mint például tech-house hangzással. Ki sem mutathatná ezt be jobban, mint a hazai zenei élet és lemezlovas szakmában kiemelkedő szerepet játszó Nigel Stately akinek mixei hónapról-hónapra vezetik a világ zenei portál toplistáit.

Üdvözöllek!

Mesélj, nekünk kérlek arról, hogyan kerültél kapcsolatba a zenéléssel a Dj szakmával?

13 évesen  Kaposváron voltam életem első bulijában. Összebarátkoztam a helyi lemezlovassal, körülbelül  háromnegyedórát zenéltem, és ez annyira megtetszett az ottani vezetőségnek, hogy a következő hétre is visszahívtak.  Tulajdonképpen az egész így indult, de persze akkor még javában kisiskolás voltam. Az ember, ha szerencsés, akkor otthon gyakorolhat, és ha óriási mákja van, akkor még játszani is van alkalma. Én összespóroltam az otthoni cuccokra a pénzt, és elkezdtem gyakorolgatni.

Egykori  mentorom, Gabriel A Dawn, akitől nagyon sokat tanultam, és később közös rádióműsorunk is volt. Ő mutatta meg az apróbb fortélyokat. Aztán szépen lassan jöttek a felkérések. Sokat jártam vidéken, majd 2007-ben kerültem be a Hajógyári-szigetre, és tulajdonképpen ez hozta meg számomra az ismertséget.

Először a Dokkolón zenéltem, onnan jutottam tovább a Sunday Cooling-ra, majd a Coronitába. After dj-ként szereztem magamnak nevet,  de eközben már  a deep house felé kacsingattam. Akkoriban még nem igazán volt közönsége, ma viszont már rengetegen játszák is. Elkezdtem feltöltögetni a mixeimet a YouTube-oldalamra, és most már 3-4 milliós letöltéseknél tartok.

Számtalan levelet kaptunk azzal, kapcsolatban, hogy mit takar a neved? Honnan jött a  Nigel Stately név?

Teljesen egyszerűen, lefordíttattam a becsületes nevem 🙂

Nigel = Géza / Stately = Délczeg

Mondjuk itthon még sok embertől hallom a nevem, hogy nem igazán tudják helyesen kiejteni. 🙂

Miért pont Deep?

Ebben a stílusban találtam meg igazán önmagam és szerencsésnek érzem magam, hogy azt játszhatom, amit igazán élvezek, szeretek.

Ritka pillanatok egyike volt a múltkor, hogy jutott egy szabad délután magamra és az összes Deep Café-ba belehallgattam egymás után. Mindegyiknek egy picit más a hangulata, tulajdonképpen gyönyörűen végig követhető életem akkori és mostani hangulata.

1471314_778705592146986_1842898818_n

Hogyan éled azt meg, hogy Magyar előadó létedre vezeted a havonta a világ egyik legnagyobb zenei portálját?

Egyféleképpen tudom ezt megélni, nagyon boldog vagyok, hogy ennyien szeretik azt amit csinálok és pontosan ezek a visszajelzések (számok) adják meg mindig a lendületet.

Jelenleg vagy-e Rezidens Dj valamelyik szórakozóhelyen?

Igen több olyan klub is van, ahol havi vagy akár heti rendszerességgel játszom.

pl: UriMuri, Klikk Bistro Bar, Kotta Bar

Véleményed szerint mi szükséges ahhoz, hogy egy Dj maradandót alkosson a szakmában?

Nem tudom mi az igazán jó recept sokszor ismétlem önmagam, ahogy most is fogom tenni, odaadással és alázattal kell állni mind a szakmához, mind az emberekhez.

Mik a terveid a közeljövőre nézve?

Több kollégámmal  is vannak elképzeléseink, melyeket szeptembertől gőzerővel megvalósítunk  a studioban.  Természetesen maradni szeretnénk a deep house-nu disco vonalon.

Köszönjük neked, minden jót kívánunk a jövőben.