A Daft Punk öt Grammy® díjat nyert!

Daft Punk - Random Acces Memories album.

…közöttük az év albumát!

A RANDOM ACCESS MEMORIES LIMITÁLT KIADÁSÚ DÍSZDOBOZ MÁR ELÉRHETŐ

http://www.randomaccessmemories.com/deluxe/

 

A Daft Punk kritikusok által is elismert Random Access Memories albuma öt GRAMMY® Díjat nyert, többek között a leginkább becsben tartott Év Albuma elismerést. Az album minden kategóriában, melyben jelölték, győzelmet aratott, így Az Év Albuma, Az év felvétele (“Get Lucky”), Legjobb pop előadás (duóban/csapatban) (“Get Lucky”), Legjobb Dance/Elektro Album, és a Legjobban Összerakott Album díjat is bezsebelteA most megszerzett öt díjjal  és a 2009-es Legjobb Dance/Elektro Album, valamint Legjobb Dance Felvétel (Alive 2007) díjakkal a Daft Punk már 7 GRAMMY®-t tudhat magáénak. A díjkiosztó gála során élőben játszották a “Get Lucky” című számot (mely pályafutásuk mindössze második TV-s fellépése volt, hat év eltelte után), a meglepetésvendég Stevie Wonderrel, valamint az albumon is közreműködő Pharrell Williams-szel és Nile Rodgers-szel együtt, akikkel az 5 elhódított GRAMMY® győzelemből kettőn is osztoztak.

Az elképesztő 2013-as évet tekintve a díjátadó csak a habot jelentette a tortán, hiszen a “Get Lucky” című dalt a Rolling Stone magazin az év dalának nevezte (7 millió digitalis letöltés és az USÁ-ban elért háromszoros platina elérése után). Emellett az első héten eladott 1.000.000 album hivatalosan is első helyet vívott ki magának jó néhány országban, így az USA, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és még folytatódhatna a sor. Az eddigi világszerte több mint 3.000.000 eladott darabbal az album számos éves albumlistára is felkerült, általános kritikai elismerést kivívva, többek között olyan figyelemre méltó szereplőktől, mint a Rolling Stone, a The New York Times, a The New Yorker, a Pitchfork, a The Wall Street Journal, a GQ, a Time, a Billboard és a Vogue.

A Random Access Memories nemrég deluxe díszdobozos kiadásban is megjelent, világszerte mindössze 2.500 limitált példányban. Minden szövetborítású díszdoboz tartalmaz: két 180 grammos LP-t (mely tartalmazza az albumot), egy teljesen egyedi 70mm-es filmszalagot (melyen a “Lose Yourself To Dance” videó öt egymást követő filmkockája látható), ezen felül egy 10″-es bakelitet, melyen az elektronikus zene látnokával Giorgio Moroderrel készített kibővített interjú hallható (mely a lemez “Giorgio by Moroder” című dalának vázát is adja), két pendrive-ot az album nagy felbontású audio és video anyagával, és még néhány meglepetést is. A doboz megrendelhető itt: http://www.randomaccessmemories.com/deluxe/