Gratulálunk a Magneoton Grammy-díjas előadóinak!

Gramy-díj 2014.

Háromszoros hurrá a Magneoton Grammy-nyertes előadóinak, akik összesen 9 díjat hoztak el az esztendő legnívósabb zenei eseményéről.

Az egy jelöltre jutó gramofonok számát tekintve a Macklemore & Ryan Lewis formációt (kiadójuk a Warner terjesztésében álló ADA Music) illeti a legnagyobb dicséret, akik legjobb új előadóságuk mellett a rap kategóriában taroltak és végül négy díjjal térhettek haza.

A 2011 óta minden évben jelölt Bruno Mars Unorthodox Jukebox című zseniális lemezéért kapta meg a Best pop vocal album-nak járó elismerést, melynek társát, a Best traditional pop vocal album díját a hölgyek másik kedvence, Michael Bublé To Be Loved-ja nyerte meg.

A rock mezőny legjobb albumát a Led Zeppelin hozta össze, akik Celebration Day című, élő felvételeket tartalmazó lemezükkel a szintén legendás Black Sabbath és David Bowie elől happolták el a díjat.

Itthon kevésbé ismert nyertestársaik, a tradícionális r&b-ben tevékenykedő Gary Clark Jr. és az americana kategóriában jelölt Emmylou Harris & Rodney Cowell szintén gazdagabbak lettek egy-egy Grammy-vel.

A boldog tulajdonosok és elismeréseik lajstroma a következő:

Best New Artist

Macklemore & Ryan Lewis

 

Best pop vocal album

Unorthodox Jukebox – Bruno Mars

 

Best traditional pop vocal album

To Be Loved – Michael Bublé

 

Best rock album
Celebration Day – Led Zeppelin

 

Best trad. r&b performance
Please Come Home – Gary Clark Jr.

 

Best rap performance
Thrift Shop – Macklemore & Ryan Lewis

 

Best rap song
Thrift Shop – Macklemore & Ryan Lewis

 

Best Rap Album
Heist – Macklemore & Ryan Lewis

 

Best americana album

Old Yellow Moon – Emmylou Harris & Rodney Cowell