Szigetköz legjobb hangjai egy lemezen

Szigetköz Hangja flyer.

Az elmúlt év végén jelent meg a Szigetköz Hangja 2013 elnevezésű album, amelyen Győr környékéről származó fiatalok énekelnek egy-egy ismert slágert, vagy nekik írt szerzeményt.

A lemez ötletgazdájától, az ismert énekestől és oktatótól, Vargáné Szekeres Viktóriától megtudtuk, a tavaly nyári, azonos elnevezésű tehetségkutató legjobbjai is hallhatók a kiadványon. „Az elmúlt esztendő augusztusában Győrben rendeztük meg az első Szigetköz Hangja Énekversenyt, mely egyben egy első rövidített énektábor is volt. A délelőtt folyamán Havas Lajos Chico énekes, zenei producer tartott előadást az énekeseknek, majd délután megkezdődött a verseny, melynek zsűri elnöke szintén Havas Lajos Chico volt, aki a fődíjat is felajánlotta, ami nem más volt, mint a nyertes elkészíthette vele első saját dalát.”

A lemez karácsony előtt jelent meg, s azon több ismert dal elhangzik, de saját szerzemények is hallhatók rajta. A cél természetesen nem az, hogy óriási eladottságot termeljen a kiadvány, sokkal inkább az, hogy a fiatalok hangját megismerjék, s egyre több helyen mutathassák meg tehetségüket.

A lemezt kis túlzással nemzetközinek is tekinthetjük, hiszen két felvidéki lány is énekel rajta, s úgy tűnik, valóban jó hatással volt a stúdióban végzett munka az énekespalántákra. „Úgy vettem észre, hogy nagyon jó hatással volt rájuk ez az egész munka, és sokat fejlődtek közben. Érdemes még tudni azt, hogy Havas Lajos és Csicsák Norbert éppen akkor nyertek meg egy nagyobb „pályázatot”, amikor a lemez elkészült, történetesen, hogy az épp futó X Faktor győztesek dalát ők írták, melyet a fináléban énekeltek is az előző három műsor nyertesei. Ez ad egy pluszt az egész munkához nekünk is úgy hiszem“ – tudtuk meg Viktória Énekstúdió vezetőjétől, amely a tehetségkutatót is szervezte.

Idén több napos táborrá fejlődik a Szigetköz Hangja, amelyen ismét a zenéé lesz a főszerep. A kezdeményezésről bővebb tájékoztatást annak közösségi oldalán találhatnak:
https://hu-hu.facebook.com/SzigetkozHangjaEnekverseny