Több mint kert – Új Budapesti szórakozóhelye!

Kerényi Miklós Máté és a Budapest Folk Jazz Band estjével nyílt meg Budapest új szabadtéri szórakozó és találkozóhelye!

2013. augusztus 23-án hivatalosan is megnyitotta kapuit a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében a Múzeumkert Garden & Lounge.

Az egyedülálló környezetben igényes, értéket közvetítő szórakoztató és kulturális programokkal várják napközben a családokat és fiatalokat, esténként pedig a jazz, a swing és a magyar könnyűzenei élet meghatározó szereplői lépnek fel. A zenei programok mellett különböző témák köré szerveződő fesztiválok, felolvasóestek, kertmozi és gasztronómiai különlegességek is csalogatják a látogatókat.

A Múzeumkertben számos tehetséges magyar fiatal mutatkozik be a zene, a művészetek, a sport és a tudományok területéről.

A helyszín hangulatát a Múzeumkert történelmi hangulata és kreatív, fiatal alkotók egyedi tervezésű installációi teszik különlegessé.

A vendégek ízelítőt kapnak a Magyar Nemzeti Múzeumban megtekinthető kiállításokról.

2013. augusztus 23-án, pénteken este a megnyitó ünnepségen 19. 00 órakor Halász János kulturális államtitkár, Csorba László a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója és Kocsis Máté Józsefváros polgármestere vett részt, a kertet a kulturális államtitkár nyitotta meg.

A hivatalos program után a Budapesti Operettszínház sztárja Kerényi Miklós Máté és Budapest Folk Jazz Band adott különleges koncertet. A zenekar és színész az operett és jól ismert magyar dallamok jazz, swing hangszerelésű dalait adták elő. 67-es út átdolgozásukat már játssza a Petőfi Rádió és nagy sikerű bemutatkozásuk volt az idei Színházak Éjszakáján.

A kertbe és a koncertre a belépés ingyenes.

( 2013. augusztus 21.)