SZINesre sikerült a Szegedi Ifjúsági Napok 3. napja is

Sikerrel zárult a Szegedi Ifjúsági Napok 3. napja is, mely újabb nagy fellépőkkel, fergeteges hangulatú koncertekkel és változatos programokkal várta az érdeklődőket az Újszegedi Partfürdőre. 

A kora délutántól kezdődő koncertek sokféle zenei stílust vonultattak fel, a fellépők között volt a nagy visszatérő Kaukázus, ismét óriási hangulatot teremtett az Irie Maffia és a The Carbonfools; a Magna Cum Laude felejthetetlen élményt nyújtó koncertjére pedig ismét nagy tömeg gyűlt össze a Nagyszínpad előtt. A Jate Klub Stage-n a Random Trip zenélt, mely ezúttal is neves zenészeket vonultatott fel, végül az éjszaka és a hajnal folyamán a Stereo MCs dj set-je Bam-el, valamint Dj Kincses fergeteges bulija koronázta meg a SZIN utolsó előtti napját.

A SZIN harmadik napján is dübörögtek a Partfürdő színpadjai. A tegnapi nap folyamán számos változatos zenei stílus képviselőivel találkozhatott a közönség, a Nagyszínpad fellépői voltak a Kaukázus, akik idén újult erővel tértek vissza; az Irie Maffia és a The Carbonfools, akik ismét megtáncoltatták az összegyűlt több ezres közönséget, végül a Magna Cum Laude zárta a sort, akik a fesztivál himnuszává vált „Színezd újra” című számukkal, valamint a „Pálinka dallal” koronázták meg a hangulatot, megénekeltetve a Nagyszínpad SZINes tömegét.

A Civil Rock Klub Színpadán az Unblock, a Razordoll és a Krumpliczukor zenélt, a Jate Klub Stage-n pedig a Random Trip különleges line-up-ja jelentkezett többek között olyan kiváló előadókkal, mint az amerikai “Big” John Whitfield, Fábián Juli, Columbo (Brains, Irie Maffia), Delov Jávor (Turbo) vagy DJ QCEE (Vinyl Warriors). A 3. nap különlegessége volt az is, hogy az ASE kosárlabdázói az örömzene-együttes vezetőjével, Delov Jávorral virtuálisan átvették az irányítást a Paksi Atomerőmű vezérlőpultja felett. A kísérletező zenész és a sportolók a SZIN-en állomásozó Paksi Atomerőmű interaktív kiállításán azt is kipróbálhatták egy valósághű szimulátor segítségével, milyen érzés a hazai energiatermelés több mint 45 százalékát adó atomerőművet működtetni és hogyan sötétülne el az ország és hogyan nőne az áram ára, ha csökkentenék az erőmű teljesítményét.

A Tisza Színpadon az ír zene jó hangulatát idézte vissza a Firkin, majd az Anima Sound System koncertjét élvezhette a közönség, az éjszakai buli hangulatot pedig a HS7 alapozta meg a Jate Klub Stage-n. 1:30-kor kezdte dj set-jét a legendás brit hip-hop zenekar a Stereo MCs, Bam-el, a Jungle Brothers-ből kiegészülve, akik éjjel 3-ig játszottak főleg electro house, break és dubstep zenei mixeket, kiváló hangulatot teremtve. Utánuk jött DJ Kincses, aki méltó módon, frenetikus hangulatot teremtve zárta a bulit a JATE Klub Stage-en. A SZIN utolsó napja is igazi zenei csemegéket tartogatott, augusztus 24-én lépett fel a Quimby, a Vad Fruttik, az Alvin és a Mókusok, a Subscribe és Dj Andy Smith is, MC Honey Brown-al.