Bemutatkozik Dj Davesz!

E heti bemutatkozik rovatunk arca a fiatal és egyben tehetséges Úriember Davesz, aki fiatal kora ellenére igazán nagy elismerést nyert el a szakmában… Számos fellépést tudhat már maga mögött, amit rendre sikeresen véghez is vitt teltházas formában.  Véleményem szerint ilyen fiatalon ezt véghezvinni igazán elismerést jelent a szakmában.

Üdvözöllek!

Elég fiatalon kezdtél el zenélni. Nem féltél a kudarctól? Miért pont lemezlovas akartál lenni és miért nem más pályát választottál magadnak?

Dehogynem még pontosan emlékszek az első fellépésemre mikor beálltam a lemezlejátszók mögé a lábaim reszkettek teljesen stresszbe kerültem, de mihelyst megtörtént az első keverés már semmi gond nem volt és a közönség is pozitívan fogadott. Édesapám is lemezlovasként dolgozott és valamilyen szinten érdekelt a dolog. Azért választottam ezt a pályát, mert a zene egy fontos momentum az életembe mondhatni a zene az életem és jó érzés látni az embereken azt, hogy jó, amit csinálok. 

Mennyivel nehezebb talpon maradni a szakmában vidéken, mint például a Fővárosban?

Sokkal nehezebb itt vidéken mivel minden második ember, aki már egy kicsit is ért egy adott dj programhoz az már dj-nek hívja magát. Vannak az úgy nevezet „olcsó jánosok” akik annak is örülnek, ha pultba állhatnak, és áron alul elmennek zenélni így kiszorítsák azokat az embereket, akik megkérik az árukat, de ezzel együtt minőségi bulit tudnak nyújtani a közönségnek.

Elég korán belekóstoltál a produceri életben 2009-ben már saját dalod is lett Dirty Jazz címmel. Mennyire volt sikeres ez a próbálkozás?

 Sunny & Davesz – Dirty Jazz (Original Mix)

Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam hazai és külföldi lemezlovasoktól is. Ami meglepett egy kicsit az az volt, hogy külföldön nagyobb sikert aratott, mint itthon.

Elég sok embernek készítettél már remixet mint például FlameMakersnek, Dj Wallasnak, Funkermanek, Dj Juniornak is. Mégis ki az, akire a legbüszkébb vagy?

Őszintén megmondva én mindegyik felkérésre büszke vagyok, hiszen tudni való, hogy ilyen fiatalon elérni azt, hogy elismert lemezlovasoknak készíthetsz remixeket az azért nem kis dolog. De még is a legbüszkébb arra vagyok, hogy sikerült egy olyan emberrel készítenem egy közös zenét, akinek szinte köszönhetem a karrieremet RelativeBeats-ről van szó.

Mi volt az első siker a karriered alatt, ami után úgy érezted, hogy amit csinálsz, azt jól is csinálod?

Épp az egyik fellépésemre fele menet karamboloztunk és a megbeszélt éjféli kezdés ellenére hajnali fél3-ra értünk oda a helyszínre akkor azt hittem, hogy szinte már alig lesznek beléptem és több mint 500 ember volt még a szórakozóhelyen akkor éreztem azt, hogy valamit jól csinálok, ha az emberek képesek 2 és fél órát várni rám.

 Szerinted mennyire jelent kihívást talpon maradni jelenleg a szakmában?

Elég nagy kihívás már említettem az előbb Magyarországon rengeteg lemezlovas van és sajnos nincs, annyi szórakozóhely hely ahol mindenkinek lenne munka de, valamilyen szinten jó is, mert így legalább mindenkinek oda kell tennie magát azért, hogy legyen munka lehetősége valami pluszt kell nyújtani, amit a más lemezlovas nem, tudd.

Számtalan elismert lemezlovassal dolgoztál már együtt. Kire vagy a legbüszkébb és miért?

A legbüszkébb a Wallas Misire vagyok mivel nem csak szakmailag, de emberileg is fantasztikus ember rengeteg mindent tanultam tőlem. De megemlíteném még a Beloccát, és a Jason Millt is velük is nagyon jó kapcsolatot ápolok. Rengeteg elismert lemezlovassal kötöttem barátságot, akikkel jó formán a mai napig tartom a kapcsolatot.

Mik a terveid a közeljövőben?

A közeljövőbe szeretném befejezni az új dalomat, amin már nyár eleje óta, dolgozok, de még most se az igazi. Szeretnék külföldi meghívásokat kapni fellépésekre. És pár elismert producerrel dalt,remixet készíteni. Nemsokára jönnek majd az új muzsikák, amit nem mással, mint a Gergelyugornyai Beach Party Sátor házigazdájával DJ Tekkel készítünk.

Köszönjük szépen, hogy válaszoltál sok sikert kívánunk neked!

Én köszönöm.

                                                                                                                                                                                                                              Ignéczi István Zenei Hírek