SZINezzünk együtt a Partfürdőn!

SZIN!

Már csak pár nap, és kezdetét veszi a nyár végi ereszd el a hajam a Tisza partján.
Az idén a szervezők ingyenes “nyílt nappal” is kedveskednek az államalapítás ünnepén a kilátogatóknak.

Magyarország egyik legrégebbi múltra visszatekintő, 2009 óta az előkelő zöld címet is
magáénak tudó zenei fesztiválja az idén nemcsak a fesztiválozókra gondolt. A családokat
és a városba látogatókat is megszólítja. A Partfürdőn minden ünneplő és kikapcsolódni vágyó megtalálhatja majd azt a műsorelemet, amely a legközelebb áll a szívéhez. Augusztus 20-án, az új kenyér és az államalapítás ünnepén a könnyűzenei programok mellett a legkisebbeket bábelőadás, míg nagyobbakat filmvetítés várja.

www.youtube.com/watch?v=1VgemHMg_3Y

A Szegedi Vadaspark jóvoltából állatsimogató is kitelepül a helyszínre, de a tudomány világa is megjelenik.  A „Jövő hídja 2013” sátrainál érdekes és látványos előadások várják majd a kíváncsiskodókat.  De a nap fénypontjának este 19 órától az Edda koncertje ígérkezik. Pataki Attila és csapata felpezsdíti majd zúzós  örökzöld dallamaival és modernebb szerzeményeivel a partot.  A koncertet követően, akinek kedve tartja majd a tűzijáték fényeit a Partfürdőről is szemlélheti majd.

A szervezők az idén nagy figyelmet fordítottak a nívós fellépők meghívása mellett a részletekre is. Az ár-érték arány is kedvező, az elmúlt évekhez képest mind a bérletek, mind a napi jegyek ára pénztárca barátabbá vált. Sőt a fesztivál területén fellelhető 30 vendéglátós is kedvező árú és bőséges kínálattal készül a 20-ától várható rohamra.

www.youtube.com/watch?v=EQk4x-FngFo

Ha már a számoknál tartunk, akkor nem szabad szó nélkül elmennünk amellett, hogy az öt nap alatt mintegy 100 fellépő szórakoztatja majd az egybegyűlteket 5 színpadon és 7 különböző programhelyszínen.
A SZIN-en nem telhet el év játék és pályázat nélkül sem. A Facebook-on eddig 3551-en adták az arcukat a fesztivál logójához, és mutatták meg mennyire SZIN-es egyéniségek eleget téve egy hónapokkal ezelőtti felhívásnak.

www.youtube.com/watch?v=IgErlN0MX1Y

Az előzetes felmérések alapján a jegy- és bérletvásárlók a leginkább Ákos és a Tankcsapda koncertjére kíváncsiak, mivel a több évtizedes zenei múltra visszatekintő érdemes művészek hat és öt éve nem léptek már fel a Tisza parti városban. Sokan várják még a Quimby-t is, akik a Szigetes Csodaországi kalandjuk után Szegeden is hozzák majd a formájukat. A SZIN-re már-már hazajár a fesztivál himnuszát is jegyző Magna Cum Laude, akik évről-évre megtöltik a nagyszínpad előtti teret, és csillogó szemmel várják, hogy a Vidéki sanzon sorai alatt Mező Misi, a banda frontembere közéjük pattanjon.  A sor pedig még folytatható, a délutánokat és az éjszakákat olyan zenekarok aranyozzák majd be, mint a Kiscsillag, a The Carbonfools vagy a Punnany Massif, akik a szabadság és az életigenlés követeivé válnak lassan. A nagy nevek mellett feltörekvő bandák is lehetőséget kapnak évről-évre a bemutatkozásra. Ilyen formáció például a The Rockforce is, amelynek tagjai javítanak az átlagéletkoron, mivel a zenekar tagjai még csak 11 évesek, de ennek ellenére nem riadnak vissza a világot jelentő deszkáktól.

A magyar fellépők mellett, ahogy arról már korábban is hírt adtunk külföldi DJ-k gondoskodnak majd a hajnalig tartó bulizásokról, amelyek remélhetőleg felejthetetlen élményekkel gazdagítanak majd sokakat.

A részletes koncertnaptár már elérhető a www.szin.org oldalon, míg a legfrissebb információkat a fesztivál hivatalos Facebook oldalán találjátok meg! Pár nap és találkozunk a Tisza partján! A cseppet sem szürke hétköznapjaitokat SZINezzük együtt újra!