Lupa fesztivál! Bíró Ádám exkluzív interjú!

Lupa Festival flyer / plakát.

Nincsen nyár Lupa Fesztivál nélkül, nincs Lupa Fesztivál  Fly azaz polgári nevén Bíró Ádám nélkül.  Az idei nyár egyik legnagyobb szabású fesztiválja a Lupa tónál kerül megrendezésre 2013.08.17-én  ahol olyan ismert lemezlovasok lépnek fel, mint CROSS | ZAYAC | FLY | MATULA | RUIZ SIERRA | SAMUEL TAYLOR | ANDRIJA | DAVID REYES | DUAL MASHKOV| Megkérdeztük az egyik lemezlovasát Bíró Ádámot, hogy mit várhat az ide látogató bulizni vágyó fiatalság…

Üdvözöllek Ádám!

Mesélj nekünk picit magadról! Hogyan kerültél kapcsolatban a lemezlovas szakmával?

A mai napig emlékszem arra a pillanatra, amikor 5éves koromban édesapámtól kaptam egy kazettás walkmant és egy fejhallgatót hozzá,ettől a pillanattól kezdve kezdtem el ismerkedni a zenével és magához is láncolt.

Milyen stílust képviselsz? Mennyire nehéz talpon maradni ebben a szakmában?

2007. körül barátkoztam meg az elektronikus zenékkel és kezdtem el kialakítani minél egyedi zenei stílusomat.  Jelenlegi hangzásvilágom meghatározó vonala a Deep-Tech/Progressive. Kezdetben nem egyszerű hiszen percenként születnek új Dj k, ebben a szakmában nagyon sok a tehetség. Úgy gondolom hogy saját zene nélkül nem is lehet nagyon talpon maradni, és érvényesülni nem csak itthon, hanem külföldön is, hogy megismerjék az embert.

Ha jól tudom olyan elismert lemezlovasok tanítottak, mint  Newl, Belocca,Maxim Kuznyecov, Tomy Montana,Dj Free… Mennyire jelentett ez kihívást neked, hogy ilyen emberektől tanulhattál?

Igen,nagy kihívás volt és egyben megtiszteltetés hogy tölük tanulhattam,minden percét élveztem nagyszerűen felkészítettek a lemezlovas szakmára.

Mi volt az az első sikerélményed a karriered alatt, amelyről azt gondoltad, hogy amit csinálsz, azt jól csinálod?

Első nagy sikerélményem 2012 nyarán történt mikor meghívtak Spanyolországba – Estepona ba egy privát bulira zenélni egyben nyaralni is. Lenyűgöző volt a helyszín és maga az ország is.

Mik a terveid a közeljövőben?

Első sorban megünnepelni a közelgő 21.születésnapomat amely 3 helyszínt fog igénybe venni Szeptemberben.  Másrészt pedig nagyobb hangsúlyt szeretnék beletenni a produceri munkáimba hogy kifejezzem önmagam akár világszerte.

Térjünk vissza a Fesztiválhoz! Mit vártok ettől a fesztiváltól? Mekkora közönségre számítotok?

Ha Pepe barátom nem lenne akkor nem került volna megrendezésre ez a kisebb Fesztivál.  Maf lemezlovasai lettek meghívva rá egyben, két nevesebb vendégünk is szerepel a line up ba,Matula és Ruiz Sierra. Reméljük a legjobbakat hogy nagyon sokan eljönnek,rengeteg pozitív viszajelzés van. Körülbelül 100-200 főre számítunk már délután,és az este folyamán a duplájára.

Mennyire jelent kihívást egy ekkora fesztiválon zenélni?

Szeretem a kihívásokat és mindig probálok újat mutatni részemről a közönségnek, hogy emlékezetessé tegyem nekik azt az 1-2 órát amit a Dj pultban töltök. A Hungaroring Fesztivál óta nem volt még ekkora kihívásom és megtiszteltetésem hogy a Lupa Fesztiválon lépjek fel.

Mennyivel másabb egy ilyen fesztiválon zenélni, mint pl: Budapest egyik legszínvonalasabb szórakozóhelyén zenélni?

Persze attól függ, hogy milyen fesztiválról van szó. Mindig is a szabadtéri bulik/fesztiválok jobban vonzottak, mert egyszerűen nem lehet szavakkal elmondani, hogy mennyire másabb, feelingesebb. Amikor az ember oda áll  százak,ezrek elé, maga a látvány a hangulat,rengetek energia szabadul fel odavissza és akkor lehet igazán rárezegni a közönségre.

Mit garantáltok az ide látogató fiatalságnak?

Nem fogják egyhamar elfelejteni ezt a built, és józanul senki nem megy haza!

Köszönjük szépen, hogy válaszoltál nekünk! Sok sikert kívánunk neked, nektek a fesztiválhoz.

Én Köszönöm! Sziasztok!

 

Ignéczi István Zenei hírek