Elő a sörkorcsolyákkal! – Elrajtolt a sörfesztivál!

Sörfesztival 2013.

A nyári fesztiválszezon ezennel hivatalosan is kezdetét vette Békéscsabán. Június 13-án, csütörtök késő délután kitárták a kapukat, és kezdetét vette a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé.

Nem sokkal este hét óra előtt Szabó Ila ragadta magához a szót, és ismertette röviden a Tiszántúl legnagyobb gasztrokulturális rendezvényének programjait és a környéken egyedinek számító kínálatát, mind a folyékony kenyér, mind a programok tekintetében. A Csík zenekarra várók és a sátrak árnyékában hűsölők már a köszöntőszavak ideje alatt vagy előtt zömében megbizonyosodott arról, hogy a sörkínálat milyen bőséges, és a rendezvény helyszínén ízlésesen egymás mellett sorakozó vendéglátósok számos finomsággal várják a kilátogatókat. A nyári sláger étkek, mint a gyros vagy a kenyérlángos mellett csülkök, sült kolbászok és az egyedülálló cigánykonyha remekeivel is várják a fesztiválozókat.

Sörfesztival 2013.A nulladik napon a magyar foklór kiemelkedő alakjának számító Csík zenekar húzta el a kikapcsolódni vágyók nótáját először. Repertoárjukban több esetben egyedi hangszereléssel csendültek fel gyimesi vagy kalotaszegi nóták. De a fiatalabb korosztálynak mégis az jelent sokszor velük kapcsolatban felejthetetlen élményt, mikor Lovasi András vagy Csík János a jól ismert Kispál-dalokat népies körítéssel adja elő. Elég csak a Csillag vagy fecskére gondolni, de a zenekarnak országos hírnevet hozó Quimby-átdolgozás, a Most múlik pontosan sem maradhat ki a sorból.

A Csík után a Hooligans szeretnivaló rosszfiúi léptek a színpadra, miközben pedig e sorokat írom, a „hazai” Orszlán szaggatja a húrokat.

 

Pénteken elsőként az Apostol ad majd koncertet, akiket a Balkan Fanatik követ majd a hivatalos megnyitó és az égből érkező első hordó sör megcsapolását követően. Az est hangulat felelőse pedig az Edda és a Pribojszki Band lesz.

Élménybeszámolóval hamarosan még jelentkezünk! Addig is lélekben készüljünk arra, hogy Csaba ezen a hétvégén egy cseppet sem lesz békés!

 

Krupincza Mia