A Magneoton Fonogram díjasai

Mrs Columbo a Fonogram díjátadón.

2013. június 2-án adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat, ahol a Magneoton művészei 3 díjat nyertek meg.

1. Az Év Hazai Jazz Albumáért járó szobrocskát a Mrs. Columbo: (re)make up című lemeze nyerte.
(Mrs. Columbo fotókredit: Mernyó Ferenc)

Galambos Dorina, Hudák Zsófi és Sárközy Fanni, azaz a Mrs. Columbo számára igen sűrű az idei év.

Majka, Curtis, BLR a Fonogram Díjátadón. 2013
Kezdődött azzal, hogy a sokáig csak feldolgozásokat játszó, de újabban már saját dalokat is jegyző csapat második saját szerzeménye rögtön bejutott A Dal című Eurovíziós válogató döntős dalai közé. A Játszd újra! című szám azóta sem került le a rádiók játszási listájáról, jelenleg pedig egy szuper popremix készül hozzá. A lányok a közelmúltban részt vettek az MR2 Akusztik című műsorában, hatalmas sikerrel. Majd a Magyar Televízió kérte fel őket, hogy a Legenda című műsorukban az R-Go dalait adják elő, ez a napokban került képernyőre. Májusban pedig a Budapest Jazz Klubban telt ház előtt élő lemezfelvételt készített a Mrs. Columbo, amely hamarosan meg is jelenik digitális CD és DVD formátumban. A folyamatosan koncertező, egyre nagyobb közönség előtt fellépő csapat boldogan vette át a szakma elismerését, a Fonogram díjat.

2. Az Év Dala: Majka-Cutris-BLR: Belehalok

A trió tavalyi Fonogram gálán élőben már elő is adta az akkor még friss, mára pedig már húszmilliós YouTube nézettség fölött járó dalát, idén pedig az egyetlen közönségdíjat, a Év Daláért járó Fonogram szobrot nyerték meg vele. Új daluk, a Nekem ez jár is már elhagyta a hárommilliós nézettséget…lehet, hogy jövőre ez lesz az Év Dala?

Majka-Curtis-BLR fotókredit: Fonogram sajtófotó

Bruno Mars - Unorthodox Jukebox.3. Az Év Külföldi Modern Pop-Rock Albuma: Bruno Mars: Unorthodox Jukebox

A november 7-én végre Magyarországon is koncertet adó énekes kétségkívül az utóbbi évek egyik legnagyobb felfedezettje. Szerencsére itthon is hatalmas siker minden dala, így például az albumról eddig kimásolt 2 kislemez, a Locked Out of Heaven és a When I Was Your Man is. A napokban került a rádiókhoz a harmadik slágervárományos szerzemény, a Treasure. Még egyszer véssük be a budapesti koncert dátumát: 2013. november 7., Papp László Budapest Sportaréna.