Egy hét, amikor még a csapból is sör folyik

Sörfesztival 2013.

A 2001-ben útjára indított hagyomány az idén sem szakad meg! Június 13-a és 16-a között a Városi Sportcsarnok és környékén a legfinomabb sörök és csülkök mellett a jó hangulat és a hazai zenei élet színe-java kap majd szerepet.

A mára már hagyománnyá vált gasztrokulturális esemény kiemelkedő szerepet tölt be a város és a megye életében. Az induláskor a cél a kulturált sörfogyasztás népszerűsítése, Békéscsaba idegenforgalmának fellendítése és a helyi értékek felsorakoztatása, és minél szélesebb körben való megismertetése volt. Évről-évre egyre többen látogatnak ki a négynapos fesztivál ideje a változatos programokra és az országban egyedülálló csülökparádé is nagy népszerűségnek örvend. A határon túlról is sok vendég érkezik. A vasárnapi főzőversenyre mintegy 100 csapatot várnak. A jól bevált gyakorlatnak megfelelően pedig az első hordó sör az égből érkezik majd.

Sörfesztival 2013.A sörfesztivál felkapott kísérő rendezvényei az időszaki kiállítások is. Az idén az érdeklődők megismerkedhetnek a Kárpát-medence értékeivel, bevásárolhatnak a hungarikumokból, de a kertbarátok és az egészséges életmód kedvelői is csemegézhetnek a Körös-Trade Kft. jóvoltából.

A sportcsarnok zöld övezetében felállított standokon a népművészek és a helyi termelők portékái mellett igazi sörkülönlegességekkel is hűthetik majd magukat azok, akik a nyári melegben vagy a koncerteken kitikkadnak. Mulatozásra pedig jócskán lesz ok! Olyan neves fellépők gondoskodnak majd a jó hangulatról, mint a hazai folkzene nagyágyújaként is számon tartott Csík zenekar, akik olyan dalokat öltöztettek már népzenei könötsbe, mint a Quimby Most múlik pontosan-ja vagy a már feloszlott Kispál és a Borz Csillag vagy fecskéje. Ezt az élményt fokozza majd tovább a Rackajam, akik majd „kézen fogva vezetnek” minket oda ahova szeretnénk.

De a magyar pop-rockzene ikonikus alakjai is tiszteletüket teszik a rendezvényen. Érkezik az Edda Művek, a Hooligans, míg június 15-én, szombat este csap a gitárok közé Ákos és csapata, akik a 2084 turné keretén belül látogatnak a városba, és egy fergeteges, az eddigi elmondások szerint techno showval gondoskodnak majd egy eszeveszett buliról.

A lágyabb, nosztalgikusabb dalok kedvelői sem maradnak műsor nélkül. Nekik zenél majd ugyancsak szombaton a délutáni órákban a Neoton Família.

De igazi kuriózumnak ígérkezik az Experidance káprázatos vasárnapi táncműsora, a Nagyidai cigányok. A Jókai Színház jóvoltából pedig a „Titkok Évadában” nagy sikert aratott Monte Cristo grófja című musicalből vagy a most futó Frank Sinatra darabból is csendülnek majd fel slágerek. Az apróbbak pedig a Kolozsvári bíró vagy a Hetvenhéten derülhetnek nagyokat.

Már alig egy hónap, és elrajtol Békéscsabán is a fesztiválszezon. Programból nem lesz hiány, a szervezők igencsak kitettek magukért az idén is. Aki csak teheti, látogasson ki a négy nap bármelyikére, biztos megtalálja majd a számítását akár sztárfellépők, akár a kisebb sátrak kínálatában.

További érdekességekkel és részletekkel hamarosan még mi is jelentkezünk. Addig is böngésszétek a www.csabaisorfesztival.hu oldalt vagy keressetek rá a Facebook-on!

Krupincza Mia