Műhely a város szívében

Art Műhely Pub, Békéscsaba.

Bő egy hónapja sokak meglepetésére egy új szórakozóhely nyitotta meg kapuit Békéscsaba szívében, a volt Babylon Club helyén. Az Art Műhely Pub programjairól és a jövőbeli tervekről Nagy Sándorra,l a műhelyfőnökkel beszélgettem.

Ahogy azt már a beszélgetésünk elején megtudtam az arculatváltás ötlete már kora tavasszal megfogalmazódott a tulajdonosokban. Egy olyan helyet álmodtak meg, amely külsőségeiben megidézi egy műhely arculatát, elég csak a rozsdásított csöveket vagy a rusztikus, betonos falakat megnézni a felsőbb szinten. A művészi kivitelezésért Sholtz Endre felelt. De már a bejáratnál szembesül a látogató ezzel a feelinggel, hiszen az ablak maszatos, foltos és olajos, már csak épp a munkások és a gépek moraja hiányzik. A hatást egy imitált vakablak is fokozza azzal a szűrt fénnyel, ami a helyiségeket betölti. A pult maga faborítású, így a fémek és a fa különös összjátéka még sajátosabbá és egyedibbé teszi a helyet.

Art Műhely Pub, Békéscsaba.Arra is kíváncsi voltam, hogy az üzletvezető miként látja: mennyire vannak tisztában a látogatók és a szórakozni vágyók a pub és a kocsma közötti különbséggel. A pub angol kifejezés, magyarul nemes egyszerűséggel kocsmának fordítjuk ugyan, de az alapvetően angolszász vendéglátó ipari egység és magyar „rokona” között komoly különbségek mutatkoznak. A pubokkal szemben alapvető elvárás, hogy kínáljanak csapolt söröket és rendelkezzenek konyhával. Utóbbi, ahogy megtudtam készülőben van. A tervek szerint a la carte vendéglátással várják majd a kikapcsolódni vágyókat pénteken és szombatonként. Az étlapjukon a steakek biztos helyet kapnak majd, és különös figyelmet fordítanak majd a tálalásra is. Igyekeznek majd azt is a szórakozóhely arculatához igazítani. Az italkínálatukat belga meggy- vagy cseh fekete sör teszi még egyedibbé.

A pubok programkínálatának elmaradhatatlan részei az élő zenés estek. A nyitás óta minden pénteken, és ez a jövőben is így marad, főként helyi zenekarok szórakoztatják a látogatókat. A Phaedra szomszédságában üzemelő pub a nevében fellelhető „art” (jelentése művészet) jellegnek úgy kíván eleget tenni, hogy „műhelyfunkciót” is betölt, ahol az ismert vagy kevésbé ismert zenekarok bemutatkozhatnak. Az Antovszki Banddel már létrejött egy hosszabbtávú együttműködés. A banda tematikus estekkel készül, ahol Bryan Adams, Beatles, Santana és Sting dalok is felcsendülnek majd. Ezeket az esteket retro buli zárja.
A Műhely alapvető célcsoportja a 18 év felettiek, de a koncertekre a tizenéveseket is szeretettel várják. Sőt bátran várják a dzsemelni vágyó fiatalok jelentkezését is, akik itt a színpadra léphetnek, kimerészkedve a garázsokból, és megmutathatják mit tudnak.

Art Műhely Pub, Békéscsaba.A szombati bulikkal alapvetően a 20-as, 30-as korosztályt kívánják megszólítani. Igény esetén akár 3 zenei stílus is megférhet egymás mellett. Lent klasszikus söröző vár mindenkit pénztárcabarát árakkal, TV-vel, csocsóval és darts-cal, az emeleti részen az örökzöld slágerek mellett a DJ-k R’n’B, funky és diszkózenékkel csalogatják a táncparkettre a bulizni vágyókat. Ezen felül pedig VIP terem és koktélpult is a rendelkezésre áll, így extravagáns és elegáns rendezvényeknek is helyet adhat az Art Műhely Pub.

Most pénteken az Orszlán ad koncertet, elő-zenekaruk a Dubquake. Ezt követően Bartus Gyula színművész rock retro discoja vár mindenkit. Rezidens: Dj. Corvin.

Info: www.facebook.com/muhelypub

Krupincza Mia