Vekeri Fesztivál!

Vekeri Fesztival - Elektro.

Bemutatjuk a Vekeri Fesztivált.

Helyszín: Vekeri-tavi Ifjúsági Tábor és Camping
Időpont: 2013. június 20-22.

Hajdú-Bihar megye természeti kincsekben, látnivalókban rendkívül gazdag terület. A megyeszékhely, Debrecen közelében található Vekeri-tó az Erdőspuszták kedvelt pihenőcentruma és környéke sokszínű természeti látnivalót és felüdülési lehetőséget biztosít a látogatók számára. Az aktív turizmus szerelmeseinek páratlan élményt nyújtanak azok a gyalogtúrák, kerékpár utak, melyek a homoki tölgyesekkel, rétekkel szegélyezett ösvényeken haladva a jellegzetes nyírségi tájat mutatják meg. A tó környéke a madarak fészkelésének és vonulásának helyszíne, ezért a madárvilág gazdagsága lehetővé teszi a különböző fajok megfigyelését, élőhelyük felfedezését. A csodálatos természeti környezetben fekvő, horgászásra is alkalmas tó mellett kialakított ifjúsági tábor ideális kempingezésre, táborozásra, rendezvények lebonyolítására. A Vekeri-tavi Ifjúsági Táborban színes programok, sportolási lehetőségek biztosítják a kikapcsolódást a vendégek számára. Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat támogatásával a tábor üzemeltetői meleg vendégszeretettel várják a pihenni vágyókat. Helyszín Megközelíthető autóbusszal (Hosszúpályi menetrend szerinti járat), személygépkocsival és kerékpárral. A buszok a helyközi menetrendben meghirdetett díjszabással közlekednek, és az ott jelölt megállóhelyeknél állnak meg. Ezeken a járatokon kívül a Debrecen-Kati híd-Hosszúpályi menetrendszerinti autóbuszokkal is elérhető a fesztivál helyszíne. A személygépkocsival érkezők igénybe vehetik a Vekeri – tó parkolóját, vagy az őrzött, fizető parkolót a kemping bejáratánál. GPS: N47.44898 x E21.69006

Rendezvény, kísérő programok általános célja: Tehetséggondozás – Vekeri Fesztivál hangja –, tehetséges előadók, zenekarok szerepeltetése; Vekeri-tó környékének és Debrecen város turisztikai életének fellendítése; Külföldi reklámok által a térség megítélésének, arculatának javítása és megerősítése, nagy hangsúlyt fektetve a debreceni repülőtér közelségére és utasforgalmára (angliai járatok); Különböző műfajokon belül ismert hazai és nemzetközi előadók bemutatása; Civilszervezetekkel együttműködve megjelenési lehetőségek biztosítása az ifjúsági, természetvédelmi, oktatási főirányvonalak mentén; Tematikus jelleg, olyan művészeti irányzatok (Népzenei Színpad, Néptánc Színpad, Utcazenészek Fesztiválja) képviseltetése, amelyek csak ritkán vagy egyáltalán nem kapnak megjelenési lehetőséget; Jegyárak alacsony összegen tartása, annak érdekében, hogy a társadalom bármely rétege hozzáférhessen a kulturálódási és szórakozási lehetőségekhez, akiknek egyébként nem lenne módja rá; A helyszínen tartott rendezvényekkel az ifjúsági tábor megismertetése, valamint ezen olcsó üdülési lehetőség megszerettetése.

Vekeri Fesztivál: A Vekeri Camping és Tábor ad otthont a második alkalommal megrendezésre kerülő Vekeri Fesztiválnak, melyen nemzetközi és hazai pop-rock együttesek előadásain vehetnek részt. A rendezvény látogatói színes programsorozat résztvevői lehetnek, ahol a koncertek mellett több helyszínen színpadi előadások, szabadidős programok, sportolási lehetőségek, kiállítások várják az érdeklődőket. Ezzel a rendezvénnyel, olyan sorozatot indítunk el, amely a hely múltjára visszatekintve magas színvonalat képvisel a fiatalabb és az idősebb korosztály számára is. Vekeri-tavi Ifjúsági Tábor és Camping: területén, négy épületben, hatvan fő részére biztosított a szállás, míg a kempingezők számára több száz sátorhely található. A gyönyörű erdei környezet kiválóan alkalmas nagyobb céges rendezvények (vállalati családi napok, csapatépítő tréningek) lebonyolítására. Igény esetén teljes körű rendezvényszervezést biztosítunk Partnereink számára: kulturális programok, sportversenyek, ügyességi vetélkedők szervezése, kapcsolattartás a fellépő zenekarokkal, előadókkal. A tábor és kemping szolgáltatásai mellett 21. századra jellemző szolgáltatások párosulnak. A vendégek kipróbálhatják íjásztudásukat az íjászpályán, kalandozhatnak a kalandpályán, horgászhatnak a horgasztóban, vagy akár sportolhatnak a multifunkcionális sportpályáinkon.

A programok 2013. június 19-én kezdődnek a tehetségkutatóval, valamint a Rocksuli versenyekkel rock, pop, elektronikus, underground, alternatív zenekarokkal. A fesztivál eltér a megszokott sztenderd programoktól, mivel a hosszas piackutatás eredményeként nemcsak ismert és kevésbé ismert hazai zenekarok és nemzetközi zenekarok lépnek fel, hanem a három nap alatt olyan együttesek is tiszteletüket teszik, akik eddig a hazai fesztivál életben minden kérést elutasítottak, így először nálunk lépnek fel. A rendezvény lehetővé teszi, hogy visszakapja a Vekeri tó kiemelkedő kulturális szerepét, illetve az ifjúsági tábort újra megszeressék és megismerjék, amelyet az évek során nagyrészt a Vekeri Fesztiválnak köszönhetett, így az elkövetkező években nagy jelentőséget kap a szervezése.

Vekeri Fesztivál Hangja: A kísérő rendezvény célja, hogy helyi, regionális és országos viszonylatba felkutassuk és lehetőséget biztosítsunk azon amatőr énekeseknek, együtteseknek, akik lehetőségeik hiányába nem tudják megmutatni tehetségüket. Ezen tehetségeket felkaroljuk és az évenként megrendezésre kerülő fesztiválokon, falunapokon fellépési lehetőséget biztosítunk részükre. A kísérő program célcsoportja: Mindazon zenei vénával megáldott személy és társulás, akik affinitást éreznek ahhoz, hogy megmutassák a nagyközönség előtt tehetségüket.

A kísérő program várható hatása: A rendezvény által a résztvevők fellépési lehetőségekhez jutnak, mind a szervezőknek, mind a nagyközönségnek köszönhetően. Továbbá a tehetségeket egyfajta menedzsmenttel tudja a jövőben segíteni a szervezői kör.

Vekeri Fesztivál Lada szépségverseny: A kísérő rendezvény célja, hogy az autós élet ezen zárt szubkultúrájának nyilvános megjelenési lehetőséget biztosítsunk szabályos keretek közé zárva. A verseny megismerési és kikapcsolódási lehetőséget nyújt azon személyek számára, akik közvetett vagy közvetlen módon, de az autók szerelmeseinek vallják magukat. A rendezvény által a résztvevők betekintést nyernek ezen zárt szubkultúra mindennapjaiba, lehetőségeibe. Továbbá lehetőség nyílik a résztvevők számára, hogy reprezentatív módon bemutassák közösségükben rejlő értékeket.

CoolTúr Fesztivál: A kulturális kísérő fesztivál célja a magyar és ezen belül is a debreceni kultúra pozíciójának, rangjának és színvonalának a megőrzése, valamint a megerősítése. A rendezvény elsődleges feladata Debrecen város kiemelkedő kulturális értékeinek bemutatása és ezzel párhuzamosan azok népszerűsítése. A szervezők másodlagos feladatának tekintik a határon túl élő magyarok hagyományőrzési kultúrájának bemutatását a Magyarországon élő magyarságnak. Olyan határon átívelő együttműködésnek adhat alapot ezen kezdeményezés, amely hosszú távú kulturális együttműködésre sarkalja a résztvevőket. A kulturális élet széles palettája megmutathatja és bemutathatja értékeit, hagyományait. A teljesség igénye nélkül olyan egyesületeket, hagyományőrző csoportokat szólítottunk meg a rendezvényen való részvétel kapcsán, akik jeles képviselői a képzőművészeteknek (festők, szobrászok); táncművészeteknek (néptánc, moderntánc, stb.); zenei hagyományőrzésnek (népzene). A kísérő program célcsoportja: Mindazon diákok/hallgatók és látogatók köre, akik debreceni illetőségűek, illetve azok, akik nem debreceni illetőségűek. Továbbá azon személyek számára nyújt a rendezvény megismerési és kikapcsolódási lehetőséget, akik közvetett vagy közvetlen okokból nem tudtak bekapcsolódni a debreceni, a magyar kulturális életbe. A kísérő program várható hatása: A rendezvény által a résztvevők betekintést nyernek Debrecen város kulturális miliőjébe, továbbá megismerkednek a határon túli magyar kulturális értékekkel. Ezáltal elősegítve a debreceni közművelődési-, kulturális intézmények, kulturális szervezetek látogatottságának növekedését. Továbbá a kísérő programok segítségével a népzene, a néptánc, a népdal, az ősi magyar kézművesség ismertsége, megszerettetése beépül a magyar társadalom mindennapjaiba.

Utcazenészek Fesztiválja: Az utcazenélés társadalmi megítélése negatív, hiszen kialakult az emberekben az a sztereotípia, miszerint az utcazenélés egyenlő a pénzkeresési lehetőséggel. Ez megcáfolandó, hiszen számos olyan utcazenész ismert, akik biztos egzisztenciális háttérrel rendelkezik, viszont csak a zene segítségével tud és akar kommunikálni a társadalom felé. A kulturális kísérő fesztivál célja az utca zenei társadalom felkarolása Debrecen város és a környező települések vonatkozásában. Továbbá az utcazenészek pozíciójának, színvonalának megőrzése, valamint megerősítése. Civil sétány: Célunk a helyi és regionális nonprofit szervezetek életének, munkafolyamatainak bemutatása célcsoport-orientált módon. A megjelenésük fontossága a társadalmi szerepvállalásukban, valamint emberközpontúságukban keresendő. Mesterségek sétánya: A fesztivál során a debreceni és környéki, valamint határon túli kézműves mestereink, állhatatos odaadással mutatják meg alkotásaikat, technikáikat, mesterségük fortélyait. A kilátogató családoknak, gyermekeknek, fiatalok lehetőségük nyílik arra, hogy, beszélgessenek a mesterekkel, izgalmas titkokat és vidám sztorikat ismerhessenek meg, és ha bátorság mutatkozik, akár ki is próbálhassák az ősi mesterségek bármelyikét. A “Mesterségek sétánya” kísérő rendezvénnyel a szervezők nem titkolt célja, hogy a fontos a mesterségek továbbadása, az utánpótlás nevelése már a rendezvény során elkezdődjön. A szervezők igyekeznek teret adni a fiataloknak, akik jó kedvvel, barátságos környezetben sajátíthatják el a kézművesség csínját-bínját. Gyerekek / Fiatalok Fesztiválja: Népi játékpark, népi mesterségek bemutatása, kézműves ház (kreatív foglalkoztatás), gyermek táncház, vásári komédia, gyermekmegőrző.

Ultra Star (karaoke bár): Olyan showműsor, ahol a legnagyobb hangsúly az énekelni vágyókon van, de természetesen emellett a műsorvezető folyamatosan szórakoztatja a résztvevőket, vendégeket, szórakozni vágyókat. Mindazon vendégeknek lehetősége nyílik megmutatni meglévő vagy sejtett énektudását, akik még érettek meg a színpadi jelenlétre. PlayZone: Kikapcsolódási lehetőség korosztálytól függetlenül. Olyan élményfaktorok biztosítása, amelyek bármelyik résztvevő számára elérhető és kipróbálható: légvárak; ugráló várak; paintball pálya; rodeó bika; trambulin; szumó; kalandpark; extrém park; elektromos járművek; civil szervezetek játékos bemutatkozása (gyengén látók, vakvezető kutyák).

Gazdasági szerepvállalás A lakossági kommunikációval az egyes embert szólítja meg, azaz az egyéni döntéseket támogatja, addig a szakmai értékesítési ösztönzéssel a szakmai partnereken keresztül a csoportosan, illetve szervezetten érkezőket kívánja a fesztivál számára megnyerni. A tervezett kampányokon túl legfontosabb a környező önkormányzatokkal, a Tourinform irodákkal és a TDM szervezetekkel való együttműködés. Kapcsolatok A turizmusban a szervezetek közötti kapcsolattartás kiemelkedő jelentőségű. A különböző érdekekkel rendelkező és más-más célokat követő szervezetek együttműködésének megteremtésére van szükség. A szolgáltatók között létrejövő kooperációk, szövetségek előnyei: elősegítik a piacon történő hatékonyabb megjelenést; megkönnyítik a csomagok összeállítását.
Kapcsolatot kiépítése sikeres a helyi TDM szervezet tagjaival pl: a helyi Tourinform irodával, mely egyfajta bemutatóterem, amely elsősorban település/térség fogadószobája, kirakata, ahol a vendégek a térségi és nemzeti turisztikai kínálattal egyaránt találkozik. Az iroda napi munkájával a területén működő turisztikai vállalkozások tevékenységét erősíti, elősegítve az adott térség fejlődését szolgáló idegenforgalmi bevételek növelését. Jelenleg cégünk a „Debrecen és Hortobágy Turizmusáért Egyesület” – DETE tagja. Az egyesület célja, hogy a desztinációban fenntartható és versenyképes turizmus – rendszert alakítson ki és működtessen. Fontos, hogy a turizmus rendszerét úgy kell kialakítani, hogy az fenntartható legyen. A sikerek eléréséhez elengedhetetlen a helyi lakosság szerepe. A magyarországi turizmus elősegítése az alábbiak alapján: 1 hét üdülés -> 4 nap fesztivál -> 4 nap művelődés -> gyerekprogramok -> olcsó ár = ~ 10.000 Ft /fő