Magyarul énekel a The Carbonfools

Carbonfools.

A fiúk jócskán meglepték a közönségüket, mikor a hivatalos Facebook oldalukon bejelentették, hogy a Hideaway című dalukat magyar nyelvű klippel is elérhetővé teszik.

Az alternatív körökben mozgó zenekar eddig csak angol szerzeményekkel rukkolt elő. Azonban most hogy a parlament leszavazta a magyar rádiók zenei kvótájára vonatkozó módosítási javaslatot, és így ők nem minősülnek hazai „terméknek”, úgy döntöttek, hogy egy régi kedvencet leporolnak, és anyanyelvükön adják elő.

A bajszos hungaro mémmel alaposan átitatott klip a napokban debütált a Lángoló Gitárok blogon, és hamar a közösségi oldalak kedvencévé vált. Alig 24 óra alatt Fehér Balázsék fricskája közel 20 ezres nézettséget produkált a legnagyobb videó megosztó portálon.

Ezzel a húzással cseppet sem rejtőzködnek.

A régi videó anyagát természetesen nem hagyták veszni, de DJ Titusz elárulta azt is, hogy új részeket is forgattak a mostani produkcióhoz. A dal üzenete részben megmaradt, de a kiegészítő apró részletek, mint a pedert bajusz vagy a madárcsicsergés csak tovább erősítik azt a kritikát, a klip utolós verséjében pedig felteszik az egész műre a pontot.
Kérdés, hogy a „Rejtekem” felcsendül-e majd a koncerteken. Erre azok tudnak majd leghamarabb választ adni, akik április 5-én, pénteken ellátogatnak Budapesten az Akváriumba a zenekar koncertjére.

Krupincza Mia