Bemutatjuk a Plastikhead-et!

Plastikhead.

A 2013-as nemzeti eurovíziós válogatásban a középdöntőig jutó Plastikheadet 2 DJ alkotja.

Vékony Zoltán körülbelül 12 éves kora óta foglalkozik zenéléssel, akkoriban még kazettás magnóval rögzítette otthon az első szintetizátorával a zenéit, amit édesanyja porszívózása tört meg néha. Később zongoratanárhoz járt és különböző stúdiós tanfolyamokon vett részt. Akkoriban volt egy zenekara is, zenéjükre a Bonanza Banzai és a Depeche Mode hatott, de a formáció nem volt hosszú életű.

Ugorva egy nagyot az időben, 2005-ben Hamvai PG felkérte őt, hogy remixelje A vágy kapuja című számát, mely nagy klubkedvenc lett. Ezután több hazai előadónak is készítettek közösen remixet, többek között pl. Császár Elődnek, Emilionak, Karányi Daninak, a Kozmixnak, Náksi és Brunnernek és a Freshnek. Majd Dj Antonyoval is született néhány közös dal, és Zoli rendszeresen játszott már pl. a Dokkban és a White Angelben.

Ekkortájt kereste meg őt Tóth Zoli, akivel akkoriban már jó barátok voltak, hogy csináljanak közösen valami újat.  Így született meg a kettejük alkotta Grandfunker nevű formáció, amely elsősorban háttér-produceri munkákat vállalt, ám egy nyáron át rezidens is volt a balatonfüredi Sundance Parkban (most Sun City). A fiúk 2011 végén a nevüket Plastikheadre változtatták azzal a szándékkal, hogy ezentúl a saját dalaikat népszerűsítsék, valamint vendégénekesekkel élőben is előadhassák azokat.

Tóth Zoltán, a másik Plastikhead, szintén 12 éves kora óta zenél, de ő a dobot választotta hangszeréül. Első zenekarával több éven át turnéztak közösen a Hooligans-szel. 16 évesen a TNT együttes technikusa lett, ahol esetenként még a dobost is helyettesítette. Ezen időszak alatt ismerkedett meg Szabó Zével, napjaink egyik legsikeresebb hazai zenei producerével, aki már akkor sok hasznos tanáccsal látta el. Ezek után magával ragadta az elektronikus zene, ennek köszönhetően ismerkedett meg Vékony Zolival is.

Első közös daluk a gyönyörű Dér Heni közreműködésével készülő „Hol volt, hol nem volt” című szerzemény volt (https://www.youtube.com/watch?v=O8XTRQ-mUCY ), melyet a Bencsik Tamara által énekelt Remegjen a Föld/Never Let You Go követett.

Ezután kérték fel Gáspár Lacit a Súgd meg az álmod című dal eléneklésére, amely kooperáció olyan jól sikerült, hogy hamarosan megszületett az I Wanna Fly Away című közös dal is, később pedig az A szeretet él/Nobody Says, mellyel a középdöntőig el is jutottak A Dal című műsorban, mely a magyar Eurovíziós Dalfesztivál-jelöltet hivatott kiválasztani.

 

Majkával készített közös klipjük még dübörög az interneten és a zenecsatornákon, Ha menni kell címmel.

 

Mindeközben A szeretet él/Nobody Says  pedig egyre többet szól a hazai rádiókban, jelenleg pedig készülnek hozzá a remixek illetve a videóklip.

 

Közeli terveikben szerepel minél több fellépés, egyrészt 2 órás DJ szettel, melyben rendkívül dallamos táncolható klubzenét játszanak, másrészt élőben, vendég-énekesekkel és hangszerekkel megfűszerezve.