Alicia Keys – HERE

Alicia-Keys

A 15 Grammy-díjat begyűjtő énekesnő, dalszerző és producer, Alicia Keys, november 4-én jelentette meg a rég várt hatodik albumát. A HERE őszinte bepillantást nyújt minden olyan témába, amely pillanatnyilag foglalkoztatja az amerikai előadót: kezdve az emberi faj helyzetét boncolgató kérdésektől az otthonát jelentő New York városán át egészen a világpolitikai eseményekig.

“A HERE lemez minden egyes dala egy vallomás, minden egyes dallama egy ima” – mondta Alicia Keys az új anyagról. A HERE a világ kulturális sokszínűsége mellett foglal állást, meghitt, de zeneileg merész, az inspirációt pedig az énekesnő saját utazásaiból és társadalmi érzékenységéből meríti. A lemezhez tartozik egy The Gospel című kisfilm is, amelynek a története bemutatja, hogy milyen felnőni New Yorkban, milyen szembesülni az élet kegyetlen igazságaival, és milyen felfedezni az univerzális kapcsolatot minden emberi lény között.

A HERE albummal Alicia Keys párbeszédet kíván elindítani olyan érzékeny témákról, amelyekről nem esik elég szó a mindennapokban, ám amelyek képesek arra, hogy megérintsék és lángra lobbantsák a lelkünket. Elég csak megemlíteni az A$AP Rocky-val közös Blended Family (What You Do For Love) című legutóbbi single-t, amely egyenesen az énekesnő családjáról szól, vagy a Holy War dalt, amely valóságos csatakiáltás a békéért, és amely egy igazán szép szöveges videót is kapott a napokban – vagyis Keys nem fél attól, hogy a valóságról énekeljen.

A HERE válasz arra a világra, amiben élünk” – magyarázta az énekesnő, majd hozzátette: „A zeném visszatükrözi azt az igazságot, amit magamban fedeztem fel, és ami a környezetemben is állandó témát jelent. A HERE arról szól, hogy meglátod a jót, a rosszat, a csúf dolgokat, az árnyékokat, a fényt, és mindezt együttérzéssel és nyitottsággal teszed. Annak érdekében, hogy megértsük és elfogadjuk egymást, fel kell ismernünk, hogy mennyire összetettek vagyunk – ahogy körülöttünk mindenki más is az. Muszáj beszélnünk ezekről a különbségekről, és minden akadályt szeretettel és együttérzéssel megközelíteni, mégpedig ITT és most.

 

Az új album fantasztikusan nyitott világszerte, hiszen nem kevesebb, mint 34 ország iTunes listáján lett az első, és további 30 államban került be a Top 5-be – Magyarországon a 2. helyen nyitott.