“Egy történet a reményről, arról, hogy szeresd magad”

James Arthur

Október 28-án megjelenik James Arthur második albuma, a “Back from the Edge“. A 2012-es brit X-Faktor győztese, aki az “Impossible” című nóta átdolgozásával egy csapásra világhírű lett, hosszabb szünet után tért vissza a “Say You Won’t Let Go” balladával, amely óriási sikernek bizonyult: a dal platina státuszt ért el Írországban és Ausztráliában, Nagy-Britanniában pedig bearanyozódott. A hivatalos videót már 32.5 millióan látták a YouTube-on, a Spotify oldalán pedig – átlagban napi 2 millió streamet számlálva – a 16. helyet birtokolja a nemzetközi Top 50-ben. A kontinens rádiói is egyre inkább építenek a nótára, hiszen a 61. helyről a 48-ra ugrott előre az európai listán.

James Arthur és a dal itthon is népszerű, hiszen szeptember végén dupla teltházas koncertet adott az énekes/gitáros a Dürer Kertben, a “Say You Won’t Let Go” a 25. a MAHASZ stream slágerlistáján, a Spotify magyar Top 50-ben pedig a 18. helyen találjuk meg.

Nem volt egyszerű az elmúlt pár év, de jobban érzem magam, mint valaha, és nagyon büszke vagyok a friss szerzeményeimre. Nagyon karakteresek az új nóták, és az egész mögött ott húzódik egy történet, amit szerettem volna elmesélni. Egy történet a reményről, arról, hogy szeresd magad, egy történet a szerelemről és a tiszteletről. Zeneileg rengeteg minden található rajta, igyekeztem összekutyulni a különböző stílusokat. Anyukám például a soul zenéért volt oda, apum meg a kemény rockért, és mindkettő ott lesz a lemezen. Rengeteg időt töltöttem a stúdióban, és még arról is leveleztünk a stábbal, hogy az adott dalban milyen hangos legyen például a pergő” – mondta a „Back From the Edge” album kapcsán James Arthur.