2 vendégművész neve már ismert az áprilisban induló Hans Zimmer turné kapcsán

Hans Zimmer.

A HANS ZIMMER TURNÉ

vendégművészei

AZ OSCAR®, GOLDEN GLOBE®, GRAMMY®, ÉS TONY®-DÍJ NYERTES FILMZENESZERZŐ ELSŐ TURNÉJÁN VENDÉGKÉNT SZÍNPADRA LÉP LEBO M ÉS MIKE EINZIGER IS

TÖBBEK KÖZÖTT A GLADIÁTOR, AZ OROSZLÁNKIRÁLY, A SÖTÉT LOVAG-TRILÓGIA, AZ EREDET, AZ INTERSTELLAR, AZ ACÉLEMBER, A KARIB-TENGER KALÓZAI, A TISZTA ROMÁNC, A DA VINCI-KÓD, AZ UTOLSÓ ESÉLY ÉS MÉG SOK MÁS FILM ZENÉJÉVEL

ETTŐL VALÓBAN LEESIK AZ ÁLLUNK” – EVENT MAGAZIN

A VIZUÁLIS ÉLVEZET GYÖNYÖRŰEN BONYOLULT SZIMFONIÁJA” – THE TIMES

Hans Zimmer, Hollywood legkeresettebb filmzeneszerzője, aki már több mint 100 mozihoz írt zenét – amelyek összbevétele meghaladja a 24 milliárd dollárt -, idén tavasszal belevág első turnéjába.

Egyúttal bejelenti, hogy a teljes koncertkörúton fellép vele Lebo M, az Oroszlánkirány filmzenéjének méltán híres énekhangja, valamint Mike Einziger gitáros, az Incubus együttes tagja, csatlakozva a színpadon Hans Zimmer saját stúdiócsapatához valamint a szimfonikus zenekarhoz és kórushoz. Így több mint 70 zenész lép színpadra majd a koncertek alatt.

Hans Zimmer turnéja Londonban indul április 6-án és 31 várost érint amíg június 5-én a Theatre Antique d’Orange színpadán véget ér Franciaországban.

A német származású művész többek között olyan nagyszerű sikerfilmekhez írt zenét, mint az Eredet, Interstellar, A sötét lovag-trilógia (Christopher Nolan főszereplésével), a Gladiátor, 12 év rabszolgaság, Oroszlánkirály, A Karib-tenger kalózai, Pókember, Az őrület határán, A da Vinci-kód, Mission Impossible, a Guy Ritchie-féle Sherlock Holmes, Thelma és Louise, Utolsó esély, vagy a Rain Man.

Hans Zimmer, akit a Telegraph magazin “a 100 élő zseni egyikének” nevezett, nyert már egy Oscar®, 2 Golden Globe®, 3 Grammy®, egy American Music, valamint egy Tony®-díjat. Legutóbbi Oscar-jelölése az Interstellar zenéjéért pontosan a 10. filmakadémiai nominációját jelentette. 2003-ban az Amerikai Szerzők és Publisherek Szövetsége Henry Mancini életmű-díjjal tüntette ki lenyűgöző munkásságáért. 2010-ben pedig csillagot kapott a hollywood-i Hírességek Sétányán.

Steve McQueen rendező (12 év rabszolgaság) szerint “Hans Zimmer egyszerűen az a kortárs zeneszerző, akit akkor kérsz fel egy munkára, amikor a képi történetet át kell ültetni zenébe.

A turné hátterében két, a legendás londoni Hammersmith Apollo-ban tartott 2014-es Hans Zimmer Revealed elnevezésű show áll. A teltházas koncertek elragadtatott kritikákat és óriási közönségsikert hoztak. Elképesztő, hogy egy ilyen, évtizedek óta tartó hollywood-i zenei karrier esetében ezek voltak az első koncertek.

Ahogyan a Hammersmith-beli előadásoknál, a mostani turné esetében is emlékezetes vizuális élmény várható, amelyet a világhírű fénytervező Marc Brickman állít össze. Brickman gyakorlatilag mindenkivel dolgozott már a Pink Floyd-tól a Nine Inch Nails-en keresztül Barbra Streisand-ig, valamint az Empire State Building díszkivilágítását is ő tervezte.

A Hammersmith koncertek idejében Zimmert barátja és munkatársa, Harvey Goldsmith bátorította, hogy az egyszeri alkalmat terjesszék ki egy teljes európai turnévá.

A koncertkörút bejelentését Hans Zimmer így kommentálta: „Mindig is arra vágytam, hogy egy hasonló koncertkörutat csináljak, és nagyon lelkes vagyok, hogy ez az idő végre elérkezett. Izgatottan várom, hogy rendkívül tehetséges zenészeimmel együtt olyan élményt nyújthassak a közönségnek, amiben még nem volt részük.”

Harvey Goldsmith pedig hozzátette: “Számtalan turné van, ahol a zenekar filmzenéket játszik, amíg a kivetítőn a filmekből láthatók részletek. Hans viszont a saját módján fogja előadni szerzeményeit. Csodálatos zenészeket gyűjtött maga köré, beleértve a meglepetés művészvendégeket is. Ezt a showt nem éri meg kihagyni.”

A Hans Zimmer turné, 2016

Április 6. London The SSE Arena, Wembley

Április 7. London The SSE Arena, Wembley

Április 12. Birmingham Barclaycard Arena

Április 14. Brüsszel Palais 12

Április 16. Mannheim SAP Arena

Április 18. Hamburg Barclaycard Arena

Április 20. Berlin Mercedes-Benz Arena

Április 22. Oberhausen König Pilsener Arena

Április 23. Párizs Palais Des Congres

Április 24. Párizs Palais Des Congres

Április 26. München Olympiahalle

Április 28. Köln Lanxess Arena

Április 30. Gdansk Ergo Arena

Május 1. Lodz Atlas Arena

Május 3. Krakkó Tauron Arena

Május 5. Pozsony Ondrez Nepala Arena

Május 7. Prága O2 Arena

Május 9. Zürich Hallenstadion

Május 11. Budapest Papp László Budapest Sportaréna

Május 12. Graz Stadthalle Graz

Május 13. Bécs Stadthalle

Május 16. Szófia Arena Armeec Sofia

Május 18. Genova Arena de Geneve

Május 21. Luxemburg Rockhal, Esch-sur-Alzetter

Május 22. Luxemburg Rockhal, Esch-sur-Alzetter

Május 23. Luxemburg Rockhal, Esch-sur-Alzetter

Május 24. Rotterdam Ahoy Rotterdam

Május 26. Dublin 3Arena

Május 28. Bournemouth Bournemouth Centre

Május 29. Manchester Manchester Arena

Május 31. Lille Zenith

Június 1. Rouen Zenith

Június 2. Nantes Zenith

Június 3. Bordeaux Patinoire Meriadeck

Június 4. Toulouse Zenith

Június 5. Orange Theatre Antique d’Orange

A budapesti koncertre jegyek korlátozott számban még kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül és a Ticketpro országos hálózatában.