Megvan az összes Grammy-jelölt – 4 nyomós indok, hogy kövesd a díjátadót!

Grammy Awards 2014.

A Magneoton Grammy-jelöltjei egy csokorba gyűjtve!

Múlt pénteken elkezdték kihirdetni a Grammy-jelölteket és most, hogy az összes kategória indulóit ismerjük már, röviden összefoglaljuk, kik számíthatnak díjra a Warner istállóból (elsősorban a könnyűzenei, főbb kategóriákra koncentrálva). Egyébként 29 kategóriában összesen 36 jelöltünk szerepel a listán, de lássuk a nagyobb szekciókat:

Az év albuma:
Ed Sheeran – X

Legjobb zenekari fellépés:
Coldplay – A Sky Full of Stars

Legjobb énekes popalbum:
Ed Sheeran – X
Coldplay – Ghost Stories

Legjobb dance felvétel:
Clean Bandit – Rather Be (feat. Jess Glynne)

Legjobb rock fellépés:
The Black Keys – Fever

Legjobb metal fellépés:
Anthrax – Neon Knights
Mastodon – High Road
Slipknot – The Negative One
Tenacious D – The Last In Line

Legjobb rock dal:
Paramore – Ain’t It Fun
The Black Keys – Fever

Legjobb rock album:
The Black Keys – Turn Blue
Tom Petty & The Heartbreakers – Hypnotic Eye

Legjobb rap/énekes kollaboráció:
I Love Makkonen feat. Drake – Tuesday

Legjobb rap dal:
Wiz Khalifa – We Dem Boyz

Legjobb rap album:
Wiz Khalifa – Blacc Hollywood

Legjobb reggae album:
Sean Paul – Full Frequency

Legjobb remix:
Galantis – Smile (Kaskade Remix)

Legjobb koncertfilm:
Coldplay – Ghost Stories

Legjobb filmhez szerzett dal:
Ed Sheeran – I See Fire (A Hobbit)

Az iTunes évvégi bestseller listáján első helyen végzett Ed Sheeran három kategóriában is számíthat a kitüntetésre, ami nem is meglepetés, hiszen második albuma, az „X” az év egyik legsikeresebb lemeze volt. Világszerte vezette a slágerlistákat, arany- és platinastátuszt elérve rengeteg országban, így hazánkban is (aranylemez lett). Eközben pedig további rekordot is döntött legutóbbi single-jének megjelenésével. A „Thinking Out Loud” videója ugyanis egy nap alatt majdnem egy millió nézettséget produkált a Youtube-on, mostanra pedig már éppen súrolja a 69 milliót. Ezen kívül Ed fellépett az EMA díjátadón és múlt héten a Victoria’s Secret londoni show-ján is, de a Wembley Stadiont is színültig tölti majd 2015. júliusában, a koncertre ugyanis a pénztárnyitás napján egy óra alatt (!) elfogyott az összes jegy.

A Coldplay is háromszoros győzelemre számíthat, ha szerencsésen áll a csillagzata 2015. február 9-én. Az Év zenekara, az Év albuma és az Év koncertfilmje címet is joggal várja az együttes, hiszen a „Ghost Stories” valóban az év egyik albuma volt, melyet csak tovább tetéztek a most megjelent „Ghost Stories – Live 2014” című DVD kiadvánnyal, amely a tavasszal adott, hihetetlenül látványos, Los Angeles-i koncertjüket örökíti meg.

A The Black Keys minden alkalommal tisztességes mennyiségben képviselteti magát a Grammy-n, így idén sem kell őket félteni. Az Év rock albuma lehet a hipnotikus „Turn Blue”, melyen szerepel az Év rock dalaként esélyes „Fever” is. Ezen kívül az amerikai duó az Év rock előadója is lehet. A páros már hozzászokhatott az aranyszobor látványához, hiszen 2012-ben már bezsebelték a „Lonely Boy”-ért és az „El Camino”-ért is az elismerést. Vajon mennyire fognak leizzadni február 9-én a fiúk?

Wiz Khalifa szintén odatette magát 2014-ben, így egy-egy jelölést gyűjtött be, az Év rap albuma és az Év rap dala címre. A nyáron a Balaton Soundon bulizó tömeget is megőrjítő rapper augusztusban jelentette meg „Blacc Hollywood” című nagylemezét, melyről a „We Dem Boyz” lehet az Év rap dala a Grammy-bizottság szerint. Nemrég kihozta első interaktív klipjét is a „Stayin’ Out All Night”, melyben Tia Carrerével partizik egy nagyot, amit másnap egy gorilla társaságában néz vissza a telefonján.Szurkoljunk együtt ennek a díszes társaságnak, hogy minél több jelölést váltsanak díjra 2015. február 9-én.
A teljes lista itt: http://www.grammy.com/