Csabai Kolbászfesztivál hír / A Csabai az igazi!

Csabai Kolbászfesztivál 2014.10.23-26.

Az alábbiakban a Csabai Kolbászfesztivál közleményét olvashatjátok:

Tudomásunkra jutott, hogy egy, a Csabai Kolbászfesztiváltól független békéscsabai érdekeltségű programszervező iroda visszaélve a Csabai Kolbászfesztivál ötletével, 18 év alatt gondosan felépített nemzetközi hírnevével, alapítóinak és szervezőinek célkitűzéseivel és befektetett energiájával, valamint fesztiválunk nemzetközi színvonalú gasztrokulturális élményeit kereső vendégeink igényeivel és elvárásaival a fővárosban próbál disznótoros programot létrehozni. Az ilyen típusú utánzást, másolást természetesen már megszoktuk, hiszen az elmúlt 18 évben rendre alakultak és tűntek el a süllyesztőben kisebb-nagyobb „kolbászos” rendezvények az országban. Ám az, hogy valaki az ide érkezőket és az itt lakókat megtévesztve, félrevezetve a Csabai Kolbászfesztivál helyszínén, a sportcsarnok területén és környékén elhelyezett óriásplakátokon kolbászfesztivált hirdet, megtévesztve ezzel az embereket, azt a látszatot keltve, hogy az „IGAZI” kolbászfesztivál szervezői egy budapesti rendezvényüket hirdetik, rendkívül visszataszító és erkölcstelen üzleti magatartásra vall.

Persze felmerül a kérdés, hogy milyen csabai, lokálpatrióta az, aki helyet adott ennek az üzletileg inkorrekt marketingnek és, kik azok akik segítik abban, hogy máshol és máskor csabaiként tetszeleghessen? A Csabai Kolbászfesztivál alapítói és jelenlegi tulajdonosai az elmúlt 18 évben több mint egymillió látogatót hoztak Békéscsabára a „Csabai Kolbászfesztivál®” hívó szóval, most pedig valaki üzleti érdekből megtéveszti a látogatókat és azt próbálja sugallni, hogy nem kell ezért Békéscsabára utazni, mert a szervezők kolbászfesztivált rendeznek a fővárosban is. A Csabai Kolbászfesztivál szervezője, a Csabai Rendezvényszervező Kft. elhatárolódik ettől az eseménytől, annak szervezőitől, és a két rendezvényt párhuzamba állító bármilyen megnyilvánulástól.

Mi a továbbiakban is azon dolgozunk, hogy a Csabai Kolbászfesztivál hírnevét öregbítve még több és még színvonalasabb programokat tudjunk nyújtani a minden évben október végén Békéscsabára látogató 100 ezer hazai és külföldi vendégünknek. Örömmel mondhatjuk, hogy már most összeállni látszik jövő évi Csabai Kolbászfesztivál programja, megvan fellépőinek jelentős része. Mindemellett az idei tapasztalataink alapján a látogatóink biztonságát, kényelmét, érdekeit és igényeit figyelembe véve még egy nagy fesztiválsátrat állítunk fel, valamint továbbfejlesztjük a rendezvény logisztikáját és parkolási rendszerét. És örömmel tudjuk bejelenteni a 19. Csabai Kolbászfesztivál időpontját is, érdemes már most beírni a naptárba: 2015. október 22-25. között töltsük együtt ismét a kolbász fővárosában, hiszen ország-világ tudja, hogy a Csabai az igazi!

A hírt a Csabai Kolbászfesztivál honlapján is olvashatjátok:
http://csabaikolbaszfesztival.hu/news/read/297/a-csabai-az-igazi

Egy rövid buli-videó a 2014. november 25-i Big Pig Party-ból: