A Csabai Kolbászfesztivál elnökének a vendéglátás az élete!

2017 kolbászfesztivál

Dallos Ferencnek a vendéglátás az élete. Több gasztronómiai vállalkozás kötődik hozzá Budapesten, de például Szegeden is az ő neve fémjelzi a Katedrális Éttermet. A Csabai Kolbászfesztiválon évek óta ő a zsűri elnöke.

Mit szeret a legjobban, ebben a szerepkörben?

Eleinte a szárazkolbászokat zsűriztem, aztán beszippantott a fesztivál semmihez sem hasonlító hangulata. Ez minden éven idehoz.

Ön is készít prémium minőségű kolbászt. Mi a titkos receptje?

Az én titkom az, hogy az igazi Csabai kolbász receptje alapján készítem a kolbászt. Amire nagyon odafigyelek, hogy a hozzávalók mindig minőségi alapanyagok legyenek.

Gasztronómiai érdekeltségei elsősorban a prémium ügyfél szegmenst célozzák meg. Hogyan változnak a fogyasztói igények, és hogyan szolgálja ki ezt a kolbászfesztivál?

Szeretem a fine dining világát, amelyre azt szokták mondani, hogy az az étkezés művészete. Ott szinte műalkotások kerülnek a vendég elé, azonban tudomásul kell venni, hogy a többség másra tart igényt. Viszont úgy gondolom, hogy magyaros ételeket, a sült kolbászt, de akár egy lángost is el lehet úgy készíteni első osztályú alapanyagokból, és lehet úgy tálalni, hogy az fantasztikus gasztronómiai élményt nyújtson.

Ön segít barátjának Hégely Sándornak a Gourmet Bisztró működtetésében. Milyen hagyományőrző különlegességekkel készülnek?

Az legyen meglepetés, de annyit elárulhatok, hogy az előkészített, minden összetevőjében minőségi ételek ott, frissen nyerik el végső formájukat. Ráadásul egy csabai cukrászüzem kétféle különlegességet is készít a vendégeinknek kifejezetten erre az alkalomra – érdemes lesz belekóstolni a kínálatba.