Szeretni kell! Valentin napi klip premier!

Duende.

Valentin napi szerelmes-klip premier!

Oszd meg azzal, akit szeretsz, akit szeretnéd, ha szeretne és azzal, akit nem szeretnél elveszíteni és nyerj Duende nagylemezt!!!

A Duende együttes MR2 rádióból is ismert dalához, a Szeretni kell!-hez kifejezetten Valentin napra, a szerelmeseknek készített vadonatúj klipet. A klipet Valentin nap alkalmából megosztók között és azok között, akik egyben a zenekar közösségi oldalának rajongói, az együttes 10 db Duende nagylemezt sorsol ki (Fasta Samba, Országos Orgazmus, Lélekvándor)!!!

A klip:

A klippel az a célunk, hogy minél több pár realizálja, milyen fontos egy kapcsolat, és mutassa ki érzéseit a másik fél iránt, hívhassa fel figyelmét a ma jellemző párkapcsolati mentalitás buktatóira, veszélyeire – ahogy ez dalunk szövegéből is kiderül. A Szeretni kell-hez köthető klip bemutatása számunkra küldetés: az együttes az interneten szeretné terjeszteni a szerelmeseknek szánt dalt, hogy akinek fontos a másik, nem szeretné elveszíteni, vagy épp szeretné tudtára adni, hogy szeretve van, ezt mutassa is ki: ezt próbáljuk meg egyszerűbbé tenni a különleges, ünnepi klip ingyenes közzétételével.” – mondta Menszátor Héresz Attila, a zenekar dalszerzője és énekese.

SZERETNI KELL! című új videoklipjüket és dalukat azoknak ajánlják, akik némi humorral és iróniával tudják szemlélni jelenlegi és múltbéli szerelmeiket, kapcsolataikat, léhaságaikat… Ezzel a videóval szeretnék felhívni a figyelmet a szeretet és a párkapcsolatok fontosságára, és arra, hogy bármi történjék/történt is: SZERETNI KELL!

Duende a Facebook-on:

https://www.facebook.com/duendezenekar

Hallgass meg több dalt a Duendétől:

https://www.youtube.com/user/szkatya1

Boldog Valentin napot kíván a Duende együttes és a közreműködők!

A Duende zenekar 2000-ben alakult. A név spanyol eredetű, jelentése kísértet, manó, szellem. Tulajdonképpen egy spirituális, átszellemült, katartikus állapotot fejez ki. Ez egyfajta határátlépés. Olyan, mintha a flamenco táncos személye intenzitása révén egybeolvadna lépéseivel, mozdulataival s végül eggyé válna magával a tánccal, zenével. Egyszerre beteljesül és meg is semmisül. Aztán újra teremti önmagát.

A zenekar első korszakára részben jellemző a sötét F. G. Lorca költőiségével átitatott attitűd, mely főképp koncerteken mutatkozott meg ( Latin szerenád, Matadora, Körhinta ). A 2000-es évek elején többször definiálták a Duendét latin- punk zenekarként. De már ezekben az időkben is különféle zenei stílus keveredett a néhol versszerű dalszövegekkel. Említhetnénk pl. a Klastrom balladát, mely lassan hömpölygő negyedórás „szerelmi karcolat”, vértócsás, koszlott romantika; vagy ellenpéldaként a Szívunk című nóta pár mondatra épülő jazz-es, bluesos kibontását. De a sanzon jelleg, a rock elemek, az underground és az úgynevezett art- pop titulus is megfelel, ha jellemezni kívánjuk a Duendét.

A dalszövegek választott vagy tán inkább kikívánkozó témái az egyén szabadságkeresésén kívül az éjszaka élet lepleinek lecsupaszítása, a bárok, kocsmák labirintusában kószáló „nyughatatlanok” világának bemutatása, végletes szerelmi kavalkádok – néhol szürreális asszociációs játékokkal fűszerezve ( Zöld c. dal ). Az Országos orgazmusnóta pedig fekete humorú politikai paródia…