Valentin napi klip-ősbemutató szerelmeseknek – Oszd meg azzal, akit szeretsz!

A Duende együttes.

A Duende együttes MR2 rádióból is ismert dalához, a Szeretni kell!-hez kifejezetten Valentin napra, a szerelmeseknek készített vadonatúj klipet: a Duende nagykoncerttel egybekötött klipbemutatóra 13-án este kerül sor a Hunnia bisztróban.

 

 

 

„A klippel az a célunk, hogy minél több pár realizálja, milyen fontos egy kapcsolat, és mutassa ki érzéseit a másik fél iránt, hívhassa fel figyelmét a ma jellemző párkapcsolati mentalitás buktatóira, veszélyeire – ahogy ez dalunk szövegéből is kiderül. A Szeretni kellhez köthető klip bemutatása számunkra küldetés: az együttes az interneten szeretné terjeszteni a szerelmeseknek szánt dalt, hogy akinek fontos a másik, nem szeretné elveszíteni, vagy épp szeretné tudtára adni, hogy szeretve van, ezt mutassa is ki: ezt próbáljuk meg egyszerűbbé tenni a különleges, ünnepi klip ingyenes közzétételével.”mondta Menszátor Héresz Attila, a zenekar dalszerzője és énekese.

 

 

 

SZERETNI KELL! című új videoklipjüket és dalukat azoknak ajánlják, akik némi humorral és iróniával tudják szemlélni jelenlegi és múltbéli szerelmeiket, kapcsolataikat, léhaságaikat… Ezzel a videóval szeretnék felhívni a figyelmet a szeretet és a párkapcsolatok fontosságára, és arra, hogy bármi történjék/történt is: SZERETNI KELL!

 

 

 

A klip előzeteseit az alábbi linken találhatják meg az érdeklődők:

 

 

 

httpvh://www.youtube.com/watch?v=gcDtqp1fEIc

 

httpvh://www.youtube.com/watch?v=J7sYoiuDSPE

 

httpvh://www.youtube.com/watch?v=d2VF3uk9J5w

 

 

 

Boldog Valentin napot kíván a Duende együttes és a közreműködők!

 

 

 

 

 

 

 

További információk a Duende együttesről:

 

 

 

A Duende zenekar 2000-ben alakult. A név spanyol eredetű, jelentése kísértet, manó, szellem. Tulajdonképpen egy spirituális, átszellemült , katartikus állapotot fejez ki. Ez egyfajta határátlépés. Olyan, mintha a flamenco táncos személye intenzitása révén egybeolvadna lépéseivel, mozdulataival s végül eggyé válna magával a tánccal, zenével. Egyszerre beteljesül és meg is semmisül. Aztán újra teremti önmagát.

 

 

 

A zenekar első korszakára részben jellemző a sötét F. G. Lorca költőiségével átitatott attitűd, mely főképp koncerteken mutatkozott meg ( Latin szerenád, Matadora, Körhinta ). A 2000-es évek elején többször definiálták a Duendét latin- punk zenekarként. De már ezekben az időkben is különféle zenei stílus keveredett a néhol versszerű dalszövegekkel. Említhetnénk pl. a Klastrom balladát, mely lassan hömpölygő negyedórás „szerelmi karcolat”, vértócsás, koszlott romantika; vagy ellenpéldaként a  Szívunk című nóta pár mondatra épülő jazzes, bluesos kibontását. De a sanzon jelleg, a rock elemek, az underground és az úgynevezett art- pop titulus is megfelel, ha jellemezni kívánjuk a Duendét.

 

 

 

A dalszövegek választott vagy tán inkább kikívánkozó témái az egyén szabadságkeresésén kívül az éjszaka élet lepleinek lecsupaszítása, a bárok, kocsmák labirintusában kószáló „nyughatatlanok” világának bemutatása, végletes szerelmi kavalkádok –  néhol szürreális asszociációs játékokkal fűszerezve ( Zöld c. dal ). Az Országos orgazmusnóta pedig fekete humorú politikai paródia…

 

 

 

www.facebook.com/pages/Duende-Zenekar/88379082956?fref=ts

–          Jó napot kívánok! Lehet egy gyors kérdésem?  (férfi)
–          Igen.  (nő)
–          Miért   pont  a  salgótarjáni  piacra  járnak  vásárolni? (férfi)
–          Nézzen szét, micsoda kínálat. Itt a vásárlók válogathatnak, alkudhatnak, így mindenből a legjobbat választva, elégedetten
térhetnek haza otthonukba. Szeretek főzni, a kínálat bőséges, mindent egy helyen megtalálok… csak a fiamat nem. Marci!!! Marci!!!Marci
gyere vissza! …szerencsére a gyerek is imád itt lenni. (nő)

….

Mi ezért szeretjük. És Ön?  (nő)

Most és a jövőben is nézze meg aktuális ajánlatunkat az stpiac.hu weboldalon!
Vásárcsarnok és Piac, a hagyományok és értékek őrzője  (férfi)